Mescid-i Aksa'da toplanan Filistinliler ve İsrail askerleri arasında gerginlik

Mescid-i Aksa'da toplanan Filistinliler ve İsrail askerleri arasında gerginlik
Mescd-i Aksa etrafında ibadet için toplanan Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma yaşanması bekleniyor.

İsrail ile Filistinliler arasındaki çatışmalar şiddetli biçimde devam ediyor. İsrail'in Gazze’ye karşı yoğun saldırısı dün geceden beri sürüyor. Hamas tarafından sahil kesimindeki Aşkelon, Aşdod kentlerine ve Tel Aviv'deki Ben Gurion havalimanı yakınlarına onlarca roket atıldığı belirtildi. Cuma sabaha karşı gökyüzünü Gazze'den fırlatılan roketlerin turuncu renge çevirdiği belirtiliyor.

Yerel kaynaklar bugün Cuma namazı ve Ramazan Bayramı'nın ikinci günü olması nedeniyle Mescid-i Aksa'da toplanan Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çatışma yaşanması beklendiğini ifade ediyorlar.

Aslanlı Kapı ve yakınındaki El Aksa Camii Kapısı'nda ibadet için gelen Filistinli gruplar ile İsrail askerleri arasında zaman zaman karşılıklı gergin anlar yaşandı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarında 10 Mayıs'tan bu yana 28'i çocuk 109 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaralı sayısının da 621'e yükseldiğini açıkladı. Hamas ve İslami Cihad 20 militanlarının yaşamını yitirdiğini açıkladı. İsrail'de ise pazartesiden bu yana biri çocuk yedi kişinin öldüğü belirtiliyor.

İsrail ordusu Gazze'yi 600'den fazla kez vurduğunu belirtirken, Gazze'den bin 750 roket atıldığını duyurdu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar