'Mesele milli güvenlik ise Suriye'den çekilin'

'Mesele milli güvenlik ise Suriye'den çekilin'
Erdoğan'ın, 'Sakın Suriye'de ne işimiz var diyenlerden olmayın' dediği savaşa karşı, bir barış çağrısı daha geldi.

İdlib’te gerçekleşen son saldırılarda 34 askerin yaşamını yitirmesine tepki gösteren İDT (İzmir Düşünce Topluluğu), AKP'ye savaşı bitirmesi için çağrı yaptı.

Erdoğan'ın, 'Sakın Suriye'de ne işimiz var diyenlerden olmayın' dediği savaşa karşı çıkanlar seslerini duyurmak istiyor. İDT, iktidara savaşı bitirmesi için çağrı yaptı.  İDT'nin açıklamasında, "Yaşanan ölümler üzerinden savaş kışkırtıcılığı yapan, Suriye’yi yıkmaktan söz eden siyasetçiler, savaştan beslenen ve ülkeyi daha büyük tehditlerle yüz yüze bırakma pahasına kendi iktidarlarını ve istikballerini düşünen siyasetçilerdir" ifadeleri kullandı.

'GÜVENLİ ORTAM BARIŞLA SAĞLANIR'

Suriye'de askeri varlık göstermenin halkın yararına olmadığını belirten İDT, "Büyük bölümü İdlib’de Türk askerlerinin cihatçı çetelere kalkan yapılmasının ülkemizin ve halkımızın çıkarlarıyla ilgisi yoktur. Erdoğan iktidarı 9 yıldır ülkeye büyük bedeller ödeten bu yanlış politikada ısrar etmektedir. Eğer iddia edildiği gibi mesele milli güvenlik ise, yapılması gereken Türk askerini Suriye’de Suriye ordusu ile savaş durumuna getirmek değil, askerlerin geri çekilmesi ve Suriye ile sorunların barışçıl temelde çözümü için adımların atılmasıdır" dedi.

Mültecilerin sağlıksız ve tehlikeli bir şekilde gönderilmesine de tepki gösteren İDT. "Herkes için güvenli bir ortam silahlarla değil, barış ile sağlanır. Yapılacak şey, yurtta ve dünyada barışı savunmaktır" çağrısında bulundu.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar