Meslek örgütleri: Şeyhmus Gökalp yalan olduğu açıkça kanıtlanan beyanlarla tutuklanmıştır

Meslek örgütleri: Şeyhmus Gökalp yalan olduğu açıkça kanıtlanan beyanlarla tutuklanmıştır
TTB Yüksek Onur Kurulu Dr. Şeyhmus Gökalp’in tutuklanmasına tepkiler sürüyor.  Diyarbakır Tabip Odası ve Amed Emek Demokrasi Platformu Göklap’in derhal serbest bırakılmasını istedi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın DTK hakkına yürüttüğü bir soruşturmada kapsamında Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi ve önceki dönem Merkez Konseyi üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp tutuklanmıştı. Gökalp’in tutuklanmasına tepkiler sürüyor. Diyarbakır Tabip Odası ve Amed Emek Demokrasi Platformu ortak açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.

Açıklamayı okuyan Diyarbakır Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mustafa Mesut Kaya,  gözaltı ve tutuklamaların pandemi koşullarında yapıldığını ifade etti.  Adresi belli olan sağlık çalışanlarının ve meslektaşlarının hukuka uygun olarak çağrıldığında savcılığa giderek ifade verebileceğini hatırlatan Kaya, "Dr. Şeyhmus Gökalp tanımadığını beyan ettiği bir yalancı tanığın ilk ifadelerinde yer almamasına rağmen TTB Merkez Konseyi üyesi olarak "savaş bir halk sağlığı sorunudur" dedikleri için yargılandıkları dönemde, yalancı tanığın ilk ifadelerinden üç yıl sonra asılsız, hiçbir somut delile dayanmayan, sunulan resmi kurum belgeleri ile yalan olduğu açıkça kanıtlanan beyanları esas alınarak tutuklanmıştır" dedi.

'GÖKALP’İN TUTUKLANMASI TTB’YE YAPILAN SALDIRILARIN DEVAMI NİTELİĞİNDEDİR'

Gökalp’in tüm mesleki yaşantısında mesleki etik değerlerine sıkı sıkıya bağlı kalmış ve TTB 72. Büyük kongresinde Yüksek Onur Kurulu üyesine seçildiği hatırlatan Kaya, şunları söyledi: "Toplumun sağlık hakkı, insan hakları, emek, barış, demokrasi mücadelesini birlikte verdiğimiz Dr. Şeyhmus Gökalp onurlu bir hekimlik geçmişine sahiptir. Ülkemizde hüküm süren antidemokratik, haksız-hukuksuz uygulamaların bir örneği olarak TTB’nin en saygın kurullarından birinde görev alan Dr. Şeyhmus Gökalp’ın tutuklanması, meslek örgütü özerkliğine müdahale ve COVID-19 pandemisinde gerçekleri dile getirdiği için hedef alınan TTB’ye ve son dönemde tüm meslek örgütlerine ardı ardına yapılan saldırıların devamı niteliğindedir.

'DR. ŞEYHMUS GÖKALP SERBEST BIRAKILSIN'

Bu tür tutuklama, tehdit ve suçlamalar ile meslek örgütlerini iktidarlarının ‘arka bahçesi’ yapma çabalarına boyun eğmeyerek geçmişte olduğu gibi bugün de geri adım atmadan, halkın sağlık hakkını savunmaya ve gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz.  Emek-meslek örgütleri olarak meslek etik ilkelerini ve hekimlik değerlerini ödünsüz savunan mücadele arkadaşımız Dr. Şeyhmus Gökalp’in haksız hukuksuz bu tutukluluğuna bir an önce son verilerek serbest bırakılmasını talep ediyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar