Messi, Barcelona’ya gözyaşları içinde veda etti

Messi, Barcelona’ya gözyaşları içinde veda etti
Gözyaşları içinde Barcelonalılara veda eden Messi: Bu kulüpten ayrılmak hayatımı tamamen değiştirecek... Çok üzgünüm. Umarım bir gün geri dönebilirim

Adı Barcelona ile özdeşleşen Arjantinli futolcu Lionel Messi, 21 yıl sonra İspanyol kulübüne veda etti. Messi için tesislerde düzenlenen veda törenine Barcelonalı taraftarlar akın etti. Törende konuşan Messi gözyaşlarına hakim olamazken, 13 yaşında adım attığı kulüpten kopmanın kendisi için çok zor olduğunu dile getirdi.

Messi törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Gerçekten konuşabilecek durumda değilim. Çok düşündüm, ne diyebileceğimi bilmiyorum. Yaşananlardan hiçbir şey anlamadım. Tüm hayatımı burada geçirdim. Çok zor... Barcelona'dan ayrılmaya hiç hazır değildim.

Evimde, Barcelona'da çok şey yaşadım. Birçok güzel hatıram var. Ayrıca kötü hatıralar da var. Hepsi benim bugün olduğum kişi olmamı sağladı. Asla elveda demeyeceğim. Çünkü, bunu hiç düşünmedim. Hiç böyle olacağını hayal etmemiştim."

‘DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE VEDA ETMEK İSTERDİM AMA BÖYLE GEREKİYORMUŞ…’

"Burası benim evim, bizim evimiz. Barcelona'da kalmak istiyordum ama bugün her şeye veda etmek zorundayım. 1.5 yıldan fazla süredir taraftarları göremeden ayrılıyorum. Eğer bir ayrılık hayal etseydim, tamamen dolu bir Camp Nou'da veda etmek isterdim. Düzgün bir şekilde veda etmiş olurdum. Bu şekilde olması gerekiyormuş ama... Beni seven ve destekleyen herkese minnettarım.

Son birkaç gündür ne diyeceğimi çok düşündüm. Ama gerçek şu ki, hiçbir şey söyleyemem. Bu kulüpte geçen bunca yıldan sonra çok zor."

‘UMARIM BİR GÜN GERİ DÖNEBİLİRİM’

"Geçen yaz ayrılmak istemiştim ama bu yıl her şey farklıydı. Ailem de ben de kalacağımızı düşünüyorduk. Bunu her şeyden çok istiyorduk. Umarım bir gün geri dönebilirim ve bu kulübün bir parçası olabilirim. Barcelona'nın tekrar en iyisi olmasına yardımcı olabilirim. Konuşurum diye düşündüğüm hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Üzgünüm. Çok üzgünüm. Kelimeler aklıma gelmiyor..."

‘BU KULÜPTEN AYRILMAK HAYATIMI TAMAMEN DEĞİŞTİRECEK’

"Barcelona'da birçok iyi hatıram var. Ancak, ilk kez sahaya çıkmak bir rüyaydı. O anı hiç unutmayacağım. Ardından her şey harika oldu ama her şeyin başladığı o ilk anı hiç unutmayacağım. Bu kulüpten ayrılmak hayatımı tamamen değiştirecek. Barcelona'da devam edemedim. Ben, kulüp, Laporta; elimizden gelen her şeyi yaptık ancak La Liga izin vermedi."

’13 YAŞIMDAN BERİ BURADAYIM’

"13 yaşımdan beri Barcelona'dayım. 21 yıl sonra eşim ve üç küçük çocuğumla buradan ayrılıyorum. Geri dönmeyeceğimize dair kesin konuşamam çünkü burası benim evim."

Öne Çıkanlar