Messi'den sosyal medya boykotuna destek: Sosyal medyadaki tacizleri durdurmak için sesimizi yükseltelim

Messi'den sosyal medya boykotuna destek: Sosyal medyadaki tacizleri durdurmak için sesimizi yükseltelim
Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi, İngiltere'de sporcuların başlattığı sosyal medya boykotuna destek verdi.

İngiltere’de spor kulüpleri ve sporcular, ırkçılık ve nefret söylemlerine karşı sosyal medyada üç günlüğüne boykot başlattı. Barcelona’nın yıldız futbolcusu Lionel Messi de boykota katıldı.

Cumartesi günü Instagram'da 200 milyon takipçiye ulaşan Lionel Messi, takipçilerine teşekkür ettiği metinde sosyal medya boykotuna dair desteğini ve sosyal medyadaki kötü tavırların karşısında olduğunu açıkladı. "Sosyal medyadaki tacizleri durdurmak için sesimizi yükseltelim" diyen Messi şu paylaşımda bulundu:

"Her profilin arkasında bulunan tüm insanlara önem verme zamanının geldiğini düşünüyorum. Her hesabın arkasında ağlayan, gülen, keyif alan ve acı çeken, duygulara sahip insanlar olduğunu fark edelim."

"Anonim, ünlü, sporcu, hakem veya sporun takipçisi hatta bütün bunların dışarsından biri bile olmamız fark etmez; ırk, din, ideoloji veya cinsiyet fark etmez..."

'KİMSE İNCİTİLMEYİ VE HAKARETE UĞRAMAYI HAK ETMİYOR'

"Tacizleri birlikte görüyor ve deneyimliyoruz, her platformda artarak kötüleşiyor, kimse bunu engellemek için bir şey yapmıyor. Bu düşmanca yaklaşımları güçlü bir şekilde kınamalıyız ve bu platformları yöneten firmaların bu davranışlara karşı acil aksiyon almasını sağlamalıyız."

Altı kez Ballon d'Or kazanmış olan Messi, açıklamasını Birleşik Krallık'ta boykotu başlatan futbol kamuoyuna destek göstererek noktaladı.

NE OLMUŞTU?

Instagram’ı içinde barındıran Facebook, sosyal medyadaki tacizlere sesiz kalmakla suçlanıyor. İngiltere’de Premier League’de siyah bir futbolcuya sosyal medyada maymun Emojileri gönderilerek hakaretler edilmişti. Kulübü, konu hakkında başvuruda bulunmuş ama Facebook, bunun şirket kurallarını ihlal etmediğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar