Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı
Hava sıcaklıklarının ülkenin güney kesimlerinde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre İstanbul dahil olmak üzere Marmara Bölgesi’nin batısı ve Karadeniz Bölgesi’nin sahil kesimleri için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Amasya ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Giresun'un doğu ilçeleri, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Giresun'un doğu ilçeleri, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SICAK HAVA UYARISI

Hava sıcaklıklarının ülkenin güney kesimlerinde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İSTANBUL °C, 28°C

Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı

İZMİR °C, 30°C

Az bulutlu ve açık

ANKARA °C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu

Öne Çıkanlar