Meteoroloji'den 'sağanak' ve 'zirai don' uyarısı

Meteoroloji'den 'sağanak' ve 'zirai don' uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni soğuk hava dalgası ile birlikte sıcaklıkların hissedilir derecede düşeceğini belirterek Marmara Bölgesi için sağanak ve zirai don uyarısı yaptı.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, yarın soğuk hava dalgası ile birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (8-12 derece) azalmasının beklendiği belirtildi. Yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenen yağışlarla ilgili yapılan açıklamada "Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ çevresinde başlaması beklenen yağışların yarın (11.04.2022) ilk saatlerden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde aralıklı yağmur ve sağanak şeklinde devam etmesi beklenmektedir. Yağışların yarın Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir" denildi.

Zirai don uyarısına da dikkat çekilen açıklamada "Salı günü ilk saatlerden itibaren bölgemizin doğusunun (Kocaeli, Sakarya) yükseklerinde zirai don tehlikesi bulunmaktadır. Cuma günü sabah saatlerine kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN 'ZİRAİ DON' UYARISI

Ankara Valiliği, kentte beklenen zirai don riskine karşı tarımsal faaliyetlerde bulunanları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Ankara Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 11 Nisan Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (10-15 derece) azalması beklenmektedir. 12 Nisan Salı günü ilk saatlerden 15 Nisan Cuma günü sabaha kadar ilimizde görülmesi beklenen zirai don riskine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, meteorolojik rapor ve uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir" denildi. (DHA)

Öne Çıkanlar