Meteoroloji'den yaz uyarısı: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

Meteoroloji'den yaz uyarısı: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak
Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, iklim değişikliğinin de etkisiyle mevsim normallerinin üzerinde bir yaz geçireceğimizi ifade etti.

Bahar aylarında da soğuk havalarla karşılaşan yurttaşların içinde bir an önce yaza kavuşma isteği olsa da Meteoroloji'den yapılan açıklamada yazın da en az kış kadar zor geçeceği söylendi.

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, Haberler.com stüdyosunda Melis Yaşar'ın konuğu oldu. Mart ayının Türkiye'de uzun yılların ortalamasından daha soğuk geçtiğini söyleyen Çukurçayır, sıcaklıkların yükseleceğine dikkat çekerek, Türkiye'nin çok sıcak bir yaza hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti.

'DAHA SICAK BİR YAZA HAZIR OLUN'

Tüm Kuzey Yarımküre'de daha sıcak bir yaz olacağını ifade eden Çukurçayır, "Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında normalden daha sıcak bir yaz yaşayacağız. Uzun yılların ortalamaları esas alındığında bu sürpriz değil. Tüm kuzey yarımkürede daha sıcak bir yaz yaşayacak. Karadeniz bölgesi biraz daha şanslı ama diğer tüm bölgeler daha sıcak bir yaza hazır olmalı." dedi.

 

Öne Çıkanlar