Meteoroloji sarı kod yayınladı: Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji sarı kod yayınladı: Sağanak yağış geliyor
Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, yağışların 17 Nisan 2022 akşam 18.00 ve 18 Nisan 2022 sabah 09.00 saatleri arasında etkili olacağı ifade edild.

Tekirdağ başta olmak üzere Trakya ve Marmara’yı etkisi altına alması beklenen sağanak yağış için Meteoroloji Genel Müdürlüğü sarı kodla uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya başta olmak üzere Marmara’da ve Kuzey Ege’de görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar için uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan açıklamada,

Pazar günü (bugün) Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege’de görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların; akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak Kırklareli, Edirne, Tekirdağ çevreleri ile Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere İstanbul, Çanakkale, Balıkesir’in kuzey ve batısı ile İzmir’in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

METEOROLOJİ SAAT VERDİ

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, yağışların 17 Nisan 2022 akşam 18.00 ve 18 Nisan 2022 sabah 09.00 saatleri arasında etkili olacağı ifade edilirken vatandaşların yapılacak uyarıları dikkate almaları ve sel, yıldırım gibi doğal afetlere karşı tedbirli olmaları gerektiği hatırlatıldı.

Öne Çıkanlar