Meteoroloji uyarmıştı: Kum fırtınası hayatı olumsuz etkiledi

Meteoroloji uyarmıştı: Kum fırtınası hayatı olumsuz etkiledi
Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı birçok ilde etkili oldu.

Mersin, Konya, Aksaray, Adana ve Osmaniye gibi illerde toz fırtınası çıktı. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle yollar kapandı. Araçların üzeri kum oldu.

KONYA'DA KUM FIRTINASI ETKİLİ OLDU

Konya'nın Ereğli ve Karapınar ilçelerinin kırsal bölgelerinde kum fırtınası etkili oldu. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Meteoroloji verilerine göre kent genelinde bugün saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan fırtına, özellikle Ereğli ve Karapınar ilçelerinde etkili oldu. Kırsal bölgelerde oluşan kum fırtınası hayatı olumsuz etkilerken, o anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Ereğli ilçesinde bir binanın çatısından fırlayan baca kapağı yolda yürüyen Ahmet Çelik'in başına isabet etti. Yaralanan Çelik, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Fırtına nedeniyle iki ilçede de ağaçlar devrildi.

AKSARAY- ADANA KARA YOLUNDA ULAŞIMA 'KUM FIRTINASI' ENGELİ

Aksaray'da kum fırtınası nedeniyle ulaşıma kapanan kenti Adana'ya bağlayan kara yolu yaklaşık 2 saat sonra fırtınanın etkisini azaltması üzerine yeniden açıldı.

Kentte meteoroloji verilerine göre, saatteki hızı 70 ile 90 kilometreye ulaşan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle kenti Adana'ya bağlayan kara yolunda polis, kum fırtınası nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi kavşağından itibaren araçların geçişine izin vermedi.

Ekipler araçları tesislere yönlendirirken, görüş mesafesinin kısalması nedeniyle bazı noktalarda kazalar meydana geldi. Diğer yandan fırtına nedeniyle kent merkezinde 2 binanın çatısı uçtu, bazı ağaçlar devrildi.

KARA YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Aksaray'da kum fırtınası nedeniyle ulaşıma kapanan kenti Adana'ya bağlayan kara yolu yaklaşık 2 saat sonra fırtınanın etkisini azaltması üzerine yeniden açıldı.

Kentte fırtına nedeniyle 15 binanın çatısının uçtuğu ve 2 araçta hasar oluştuğu belirtildi. 5 katlı bir binanın çatısının uçtuğu sokakta oturan Mehmet Arslan, "Balkonda otururken karşımızdaki evin çatısı bizim binanın önüne düştü. Çok şiddetli rüzgar var, evlerin çatıları düşüyor. Ben 61 yaşındayım ilk kez böyle şiddetli bir fırtına gördüm. Uçan çatı parçaları bizim binanın demir korkuluklarını saplandı. Şükür o esnada kimsenin bulunmaması yaralanmanın önüne geçti "dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar