Meteorolojiden 12 il için sarı kodlu uyarı

Meteorolojiden 12 il için sarı kodlu uyarı
Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2-6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan uyarıda rüzgarın hızının 80 km'ye kadar çıkarmasının beklendiği belirtildi. Sarı kodlu uyarı yapılan Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir'de vatandaşların ve yetkililerin olumsuz durumlara karşı dikkatli olması gerektiği açıklandı.

MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, İstanbul Avrupa Yakası'nın kuzey ve batısı, Afyonkarahisar, Antalya'nın iç kesimleri, Muğla'nın kuzeyi, Osmaniye, Adana'nın kuzeyi,Hatay'ın batısı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

RÜZGARIN HIZI 80 KM'YE KADAR ÇIKACAK

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN 12 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir için sarı uyarıda bulundu. Bu bölgelerde rüzgarın hızını 80 km'ye kadar çıkarması beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması yönünde uyarı yapıldı.

Öne Çıkanlar