Meteorolojiden müjde: Kalıcı sıcaklar kapıda

Meteorolojiden müjde: Kalıcı sıcaklar kapıda
Hafta sonuna doğru sıcaklık 5 derece artıyor. Meteoroloji son yağmurların ardından kalıcı hava sıcaklığını müjdeliyor.

Nisan ayının sonuna yaklaşılan şu günlerde meteorolojiden müjde geldi. 21 Nisan 2022 günü için yayımlanan haritada son yağmurlara yer verildi. Meteoroloji uzmanları, hafta sonuna dek 5 derecelik sıcaklık artışına karşı uyardı.

SON YAĞMURLAR

'Bahar gelmeyecek mi?' sorusu artık son buluyor. Meteoroloji 21 Nisan 2022 bugün yayımlanan haritalı raporda son kez yağmurların yağacağını duyurdu. Karadeniz Bölgesi ile Sakarya, Sivas, Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak yağış etkili olacak. Yurdun Batı Karadeniz kesiminde de fırtına bekleniyor. Öte yandan Meteoroloji uzmanları, hafta sonuna dek 5 derecelik sıcaklık artış olacağını aktardı.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz Bölgesi ile Sakarya, Sivas, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji tarafından yayımlanan uyarıda şunlar kaydedildi:

Batı Karadeniz’de rüzgarın, Perşembe günün ilk saatlerinde batısında kuzey ve kuzeybatıdan, sabah saatlerinden sonra doğusunda batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

TOZ TAŞINIMINA DİKKAT

Sıcaklığın ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin edilirken rüzgarın Batı Karadeniz'in doğusunda batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yurdun doğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Öne Çıkanlar