Metin Göktepe Ödülleri belli oldu

Metin Göktepe Ödülleri belli oldu
21’incisi düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri'ni kazananlar belli oldu.

HABER MERKEZİ- İstanbul’da 8 Ocak 1996'da haber takibi sırasında alındığı gözaltında işkenceyle öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe anısına 21’incisi düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Yarışmada, basın özgürlüğü için verilen mücadele de ödüllendirildi.

YAZILI HABER ÖDÜLÜ CEYHAN’A VERİLDİ
Gazeteci Bülent Ceyhan’ın tr724.com'da yayınlanan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, ihbar sonucu gözaltına alınan öğretmen Gökhan Açıkkollu’nun işkence sonucu ölümünü konu alan "İşte Gökhan Açıkkollu Cinayeti’nin belgeleri" başlıklı haberi, "Yazılı Haber Ödülü"ne layık görüldü.

GÖRÜNTÜ ÖDÜLÜ TUĞLUK’UN ANNESİ HABERİNE 
Görüntülü Haber Ödülü’nü ise Özgen Bingöl’ün Kanal D’de yayınlanan ve HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırıyı konu alan, "Şüphelinin ifadesi bakanı yalanladı" adlı haberi kazandı. 

8 MART FOTOĞRAFLARINA ÖDÜL 
Yarışmada fotoğraf ödülü ise Ankara’daki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları sırasında çektiği fotoğraflarla Tamer Arda Erşin’in oldu.

Gençağa Karafazlı ise Rize Nabız Gazetesi’nde "Devlet çocuğumu gasp etti" başlığıyla yayınlanan haberi ile Yerel Gazetecilik Ödülü’ne değer görüldü.

ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ’YE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ 
Jüri, bu yılki yarışmada, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için örgütlediği dayanışma ile "Dışarıdaki Gazeteciler İnisiyatifine, kayyım atanan son basın organı olan Özgürlükçü Demokrasi’ye ve "Eğreti Yaşamlar" başlıklı dosyasıyla Evrensel gazetesinden Sevda Karaca’ya Jüri Özel Ödülü verilmesini kararlaştırdı.

JÜRİ ÜYELERİ
Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Yarışması’nda bu yıl, başvuruları şu isimlerden oluşan jüri değerlendirdi: Belma Akçura, Berkant Gültekin, Celal Başlangıç, Çiğdem Toker, Elif Görgü, Erol Önderoğlu, Fikret İlkiz, İnan Kızılkaya, Kamil Tekin Sürek, Kumru Başer, Melis Alphan, Nazan Özcan, Nazım Alpman, Turhan Günay.

ÖDÜL TÖRENİ 10 NİSAN’DA
Kazananlara ödülleri Metin Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan 2018 tarihinde Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenecek törenle verilecek. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar