Metin Yüksel için alternatif etkinlik

Metin Yüksel için alternatif etkinlik
İslami hareketlerin saflarında verdiği hak ve adalet mücadelesiyle tanınan Metin Yüksel, 23 Şubat'a kadar İnşa Kültürevi'nde düzenlenen bir dizi etkinlikle anılıyor.

Kısa hayatı boyunca İslami hareketlerin saflarında hak arama mücadelesi verirken 23 Şubat 1979 tarihinde, Cuma namazı sonrası Fatih Camii'nin avlusunda sonradan MHP milletvekili olan bir kişi tarafında uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Metin Yüksel, 23 Şubat tarihine kadar sürecek 'Metin Yüksel Haftası' kapsamında bir dizi etkinlikle anılıyor.

İNŞA KÜLTÜREVİ'NDE ANILACAK

İslami hareketlerde hak ve adalet mücadelesinin öncü isimlerinden biri olarak kabul edilen Metin Yüksel için 22 Şubat Cumartesi günü İstanbul Balat'da bulunan İnşa Kültürevi'nde bir anma etkinliği düzenlenecek.

Etkinliğe, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Metin Yüksel'in arkadaşları, yurtdışından video mesajıyla yazar Mehmet Efe, ilahiyatçı yazar Mustafa İslamoğlu ile ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık konuşma yapacak.

Ayrıca etkinlikte Metin Yüksel fotoğraflarından oluşan sergi, kendi sesinden okuduğu şiirler ve hayatını konu alan belgesel gösterimi yapılacak.

Daha ayrıntılı bilgi isteyenler, adilmedya adlı internet sitesini ziyaret edebilir. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar