Metro turizm karantinadan çıkanlara iki katı fiyatla bilet sattı

Metro turizm karantinadan çıkanlara iki katı fiyatla bilet sattı
İki katı fiyatla bilet satan Metro Turizm, muavin koltuğunu dahi satmaktan imtina etmemiş.

İstanbul'da bulunan yurtlarda karantina alınan yurttaşlar karantina bitimi sonrası tahliye edilirken AKP'ye yakınlığı ile bilinen Metro Turizm servisleri ile şirketin Samandıra'daki tesislerine götürüldü. Bilet kuyruğuna sokulan yurttaşlardan normal tarifenin iki katı fiyatına bilet satıldı.

Karantinadan çıkarılan yüzlerce kişiye test dahi yapılmadığı ortaya çıktı. Bilet kuyruğundaki yurttaşlar sosyal mesafeyi hatırlatarak, koruyucu maske talep etmesine ise, "Bize bile yeterli gelmiyor" cevabı verildi. İhtiyacı fırsata çeviren firma muavin koltuğunu dahi satmaktan imtina etmedi.

MUAVİN KOLTUĞUNU BİLE SATMIŞLAR

Karantinadan çıkan bir kişi, "Hiçbir muhatap olmadan kritik salgın sürecinde birbirimize yakın uzun süre bekletildik. Sonra dışarda yüzlerce insan otobüs saatimizi bekledik. Üstelik herkesten iki katı bilet ücreti aldılar. Ayrıca bir yolcu parası çıkışmadığı için ona muavin koltuğunu sattılar. Biz yurtdışından gelirken de uçak için 150 avroya konsolosluk bilet kestirmişti, THY ile anlaşma yaptıklarını söylemişlerdi. Bugün İstanbul'dan Ankara'ya gidiş için 175 TL, İzmir için 250 TL'ye bilet sattılar" diye konuştu.

BİLET YERİNE KAĞIDA YAZIYORLAR

Diğer taraftan Metro Turizm fiyat konusunda insaflı sayılabilecek uygulama da Sancaktepe'deki cep otogarında gerçekleşti.

Cihangir Türktür, "Normal fiyatı 70 lira olan Adana biletini 350 liraya aldık" şeklinde fahiş fiyatı bildirdi. Mehmet Akkuş ise, "Gaziantep'e 350 TL'ye bilet aldım. Verdikleri bileti kağıda kalemle yazıp veriyorlar. Vergi mergi hiçbir şey yazmıyor. Hiçbir açıklama yok. Üç katına bilet sattılar" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar