Metropoll: AKP seçmeninin yüzde 69'u 'Kürt sorunu yoktur' diyor

Metropoll: AKP seçmeninin yüzde 69'u 'Kürt sorunu yoktur' diyor
AK Parti’ye oy vereceğini söyleyen katılımcıların yüzde 68.7’si, MHP’ye oy vereceğini söyleyen katılımcıların yüzde 71.9’u Kürt sorunu olmadığı yönünde kanaat belirtti.

Metropoll Araştırma, Türkiye’nin Nabzı isimli araştırmasının Ekim ayı sonuçlarını açıkladı. "Sizce Türkiye’de bir Kürt sorunu var mı" sorusuna yüzde 45.8 evet, yüzde 49.6 hayır yanıtı verildi. Anket katılımcılarının yüzde 4.6’sı fikrim yok dedi. Cumhurbaşkanı’nın görevini yapış tarzını onaylamayanların oranı bir ayda 2 puan artarak yüzde 56’ya yükseldi.

Metropoll Araştırma’nın Ekim ayı anketine göre, AK Parti’ye oy vereceğini söyleyen katılımcıların yüzde 68.7’si, MHP’ye oy vereceğini söyleyen katılımcıların yüzde 71.9’u Kürt sorunu olmadığı yönünde kanaat belirtti.

HDP’ye oy vereceğini söyleyen katılımcılarda Kürt sorunu vardır diyenlerin oranı yüzde 91.5, CHP’ye oy vereceğini söyleyen katılımcılarda ise yüzde 63.1.

İYİ Parti’ye oy vereceğini söyleyen katılımcılar arasında iki eğilim de birbirine yakın seyrediyor. Kürt sorunu yok diyenlerin oranı yüzde 52.4, var diyenlerin oranı ise yüzde 45.9.

Anketteki kararsız ve protesto oylarındaki eğilim de dikkat çekici. Kararsız seçmenlerin yüzde 32’si Kürt sorunu vardır derken yüzde 51’i yoktur diyor. Protesto oylarında da bu oranlar sırasıyla yüzde 38 ve yüzde 57. Seçim yaklaşırken Kürt sorunuyla ilgili hassas gelişmeler olduğu takdirde, bu seçmenlerin iktidar partilerine yönelmeleri söz konusu olabilir.

Öne Çıkanlar