Mezarcılara 'örgüt propagandası' davası

Mezarcılara 'örgüt propagandası' davası
İsimsiz bir ihbarla 3 aile ve mezar taşı yapanlara ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla açılan davanın duruşması görüldü.

Adana’da 10 Ocak 2018’de Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapılan "İsimsiz bir ihbar" ile 3 aile ve mezar taşını yapan iki kişi hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması, Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada BÖG'lü (Birleşik Özgürlük Güçleri) Bedrettin Akdeniz'in annesi  Sebiha Akdeniz ve YPG'li Azad Çakar'ın babası Mehmet Çakar ile mezar taşı ustaları İ.V. ve Ü.V. ve avukatları hazır bulundu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre kimlik tespitiyle başlayan duruşma, iddianamenin kısa özetinin okunmasıyla devam etti. Akdeniz'in annesi Sebiha Akdeniz, mezarın kim ve kimlerce yapıldığını bilmediğini, davanın açılmasıyla acılarının arttığını söyledi. Suçlamaları reddeden Akdeniz, beraatını talep etti. Çakar'ın babası Mehmet Çakar da suçlamaları reddederek, beraatini istedi.

MEZAR TAŞI USTALARI DA YARGILANDI

Mezar taşı ustaları İ.V. ve Ü.V., mezarların genelini yaptıklarını ve mezarlarla alakalı özel çalışmalara dahil olmadıklarını ifade ederek, beraat talebinde bulundu.

Müşteki avukatları, çocuklarını kaybeden ailelerin çocuklarından geriye kalan fotoğraflarını mezar taşlarına koymasının suç olmadığını belirterek, açılan davanın ailelerin acılarını deştiğini ifade etti. "Örgüt propagandası yapmak" suçunun oluşmadığını belirten avukatlar, müvekkilleri hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 6 Şubat 2020’ye erteledi. 


Foto: Arşiv

Öne Çıkanlar