Mezarlara yapılan saldırıları değerlendiren Türkdoğan: Bizzat jandarmanın yaptığına dair tespitler var

Mezarlara yapılan saldırıları değerlendiren Türkdoğan: Bizzat jandarmanın yaptığına dair tespitler var
Türkiye'de nefret suçlarının işlenmeye devam ettiğini ifade eden İHD Genel Başkanı, 'Çok açık şekilde ceza yasasının 153. maddesi ihlal ediliyor. Ancak kanun maddesi işletilmiyor' dedi.

ARTI GERÇEK- İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan bugünkü söz sırasında nefret suçlarına değindi.

Türkiye'de nefret suçlarının işlenmeye devam ettiğini ifade eden Öztürk Türkdoğan ARTI TV'de yayınlanan Söz sırası programında konuştu. Türkdoğan özetle şunları söyledi: 

"Din, dil, ırk, mezhep, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim, yaş gibi çeşitli nedenlere dayalı önyargılar yüzünden kişi ve mülklere karşı gelişen saldırılar suç olarak tanımlanır.... Kürt militanların gömülü olduğu mezarlıklara saldırılar var ve mezar taşları kırılıyor. Çok açık şekilde ceza yasasının 153. maddesi ihlal ediliyor. Bunu bizzat jandarmanın yaptığına dair tespitler var. Fakat bu kanun maddesi işletilmiyor.

Türkiye'de savaş propagandası yapmak yasak değil tam tersine barış hakkını savunan insanlar suçlanıyor. Oysa Türkiye'nin tarafı olduğu uluslararası sözleşmeler savaş propagandasını yasaklanmış durumda.

Yine dil konusu... Kürtçe konuştuğu için, Kürtçe müzik dinlediği için saldırıya uğrayan insanlar var. Bu saldırılar gösteriyor ki Türkiye'de nefret saldırıları devam ediyor.

Bütün bunlarla onlarla nasıl baş edeceğiz? Türkiye resmi ideolojiyi terk edecek. Resmi ideolojiye dayalı anayasa ve Ceza Mevzuatı varken nefret suçlarının tam olarak düzenlenemeyeceği kanaatindeyiz. Cezasızlıkla mutlaka mücadele edilmesi gerekmektedir ve cezasızlık politikası ile ilgili yargıda oluşan kültürün sona ermesi gerekiyor."

Öne Çıkanlar