Mezarlığı keçiler istila etti

Mezarlığı keçiler istila etti
İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde bulunan Yelki Mezarlığı’nın yıkılan duvarlarının bir yılı aşkın süredir yeniden yapılmaması yurttaşların tepkisine neden oldu.

ARTI GERÇEK - TEDAŞ’ın ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kazı gerektiren altyapı çalışmaları sırasında duvarlarının bir bölümü yıkılan Yelki Mezarlığı’nın bir türlü onarılmaması tepki çekiyor.

Mezarlığın yıkılan duvarlarının bir yılı aşkın süredir yeniden yapılmaması nedeniyle mezarlık yaz aylarında koyun ve keçi sürülerinin otlama alanına dönüştü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluk ve yetki alanındaki Yelki Mezarlığı’nın uzun süredir kendi haline terk edilmesi semt sakinleri ile yakınlarının mezarları bulunan yurttaşları harekete geçirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve sorunu Büyükşehir nezdinde takip etmediği ileri sürülen Güzelbahçe Belediyesi’ne yönelik tepkilerini dile getiren semt yaşayanları "Belediyelerimize görev hatırlatması" başlığıyla bir açıklama yaptı.

"KEÇİLERE DEĞİL, BELEDİYEYE TEPKİLİYİZ..."

Güzelbahçe ilçesinden yurttaşların yaptıkları açıklama ve Belediyelere yaptıkları başvuru dilekçesinde şu talepler yer aldı:

"Sık sık ziyaret edip, bakımını yapıp yeşillendirdiğimiz yakınlarımızın mezarları keçi istilasında... Her zziyaretimizde mezarlarımızın talan edildiğine tanık oluyoruz. Keçilere değil, görevini yapmayan Belediye’ye tepkiliyiz.

Güzelbahçe, Yelki Mezarlığı'nın çevresi bir türlü duvar ile kapatılmadığından düzenli olarak her gün keçi sürülerinin otlama alanı haline dönüştü. Mezarlık görevlisi şahıs, durumu üstlerine ilettiklerini ama bir önlem alınmadığını ifade ediyor.

Yaklaşan kış mevsiminde yağışlarla birlikte bariyersiz toprağın kayması ile mezarlarımızın yok olacağı endişesini de taşıyoruz.

Acilen gecikmiş önlemlerin alınması, duvarın yıkık kısımlarının yeniden yapılması ve mezarların ve çevresinin tahribinin durdurulmasını talep ediyoruz. Başkanları görevlerini yapmaya çağırıyoruz. İlçemiz mahallelerindeki muhtarlarımızın da Belediye nezdinde girişim yapmak için harekete geçmelerini bekliyoruz..."

Öne Çıkanlar