Mezopotamya Kültür Merkezi'nin 30. yıl dönümü için konser

Mezopotamya Kültür Merkezi'nin 30. yıl dönümü için konser
'Şimdiye kadar Kürtler ve dostları bu halaya sahip çıktı ve bu halay hiç durmadı.'

MKM, 30’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bostancı Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği konsere katılım çağrısı yaptı.  
 
Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), 30’uncu yıl dönümüne ilişkin düzenleyeceği etkinliklere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Kürt bilgesi Musa Anter’in de aralarında bulunduğu bir grup aydın tarafından 27 Eylül 1991’da İstanbul’da kurulan MKM'nin 30’uncu yıl dönümü kapsamında 16 Ekim’de Bostancı Kültür Merkezi’nde konser düzenleyeceği belirtildi.  
 
'BERABER BERBANGI KARŞILAYALIM'
 
Açıklamada, konsere dair şu çağrıya yer verildi:

"30 yıl önce İstanbul'un dar bir sokağı... Herkesin yüzünde utangaç bir heyecan... Salondan şarkı sesleri yükseliyor... Herkes meraklı gözlerle bu ana şahitlik etme derdinde. Küçük bir salondan şarkı sesleri yükseliyor… Apê Mûsa ve Apê Feqî ev sahibi gibi kibarca karşılıyor misafirleri. Ve halay başlıyor... Bu heyecan o dar sokaktaki salondan tüm dünyaya yayılıyor. Çocuklar dede ve ninelerinin şarkılarını söylemeye başlıyor. Binlerce yıllık kadim ruh yeniden tohum tutuyor bu dar sokakta ve büyüyor. O çocuk hikayesini anlatmaya başlıyor dünyaya. Kah film çekiyor kah oyunlar oynuyor kah resim çiziyor... Yıl 2021. Bu hikaye tüm coşkusuyla devam ediyor. Apê Musa'nın başlattığı halay, hala halaya katılacakları bekliyor. Şimdiye kadar Kürtler ve dostları bu halaya sahip çıktı ve bu halay hiç durmadı. Tan vakti (Berbang) kendini hissettirmeye başladı. Özgürlük kokuyor her yer ve o ilk heyecan yerini mutluluğa bırakıyor. Gelin hep beraber Berbangı karşılayalım."

Öne Çıkanlar