MGK bugün toplanıyor: Gündem; Suriye'nin kuzeyine olası operasyon

MGK bugün toplanıyor: Gündem; Suriye'nin kuzeyine olası operasyon
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak MGK toplantısında, bölgesel ve uluslararası güvenlik konularının değerlendirileceği belirtildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) 2 aylık bir aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak. Toplantının gündeminde, bölgesel ve uluslararası güvenlik konularının yer alacağı bildirildi.

Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak kritik toplantının öne çıkan gündeminin, yurt içi ve sınır ötesindeki operasyonlar olacağı öğrenildi.

TRT Haber’in aktardığına göre toplantıda Suriye’nin kuzeyine olası bir sınır ötesi operasyon için kapsamlı değerlendirmeler yapılacağı belirtildi.

Erdoğan, son Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da yakında atmaya başlıyoruz. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, ayrıca konunun MGK toplantısında tüm boyutlarıyla ele alınacağını dile getirmişti.

MGK toplantısında ayrıca yurt içindeki "Eren Abluka" adıyla yürütülen operasyonlar ile TSK’nın Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Avaşîn ve Metîna bölgelerine yönelik sınır ötesi harekatında gelinen son durumun da görüşüleceği ifade edildi.

Ayrıca "FETÖ" ve IŞİD ile mücadelede atılacak adımların da MGP toplantısında değerlendirileceği aktarıldı.

TOPLANTININ DİĞER GÜNDEM MADDESİ: İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO BAŞVURUSU

Milli Güvenlik Kurulu toplantısının bir diğer gündeminin ise İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu olacağı kaydedildi. Bu konuda yürütülen diplomatik temasların konuşulacağı ve Türkiye’nin kırmızı çizgileri doğrultusunda izlenecek yol haritasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunulacağı ifade edildi.

Rusya-Ukrayna savaşı ile Irak, Libya, Kafkasya ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin de gündem başlıkları arasında olacağı belirtilti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar