MGK'de gündem 'Fırat'ın doğusu' ve yurt içindeki operasyonlar

MGK'de gündem 'Fırat'ın doğusu' ve yurt içindeki operasyonlar
Milli Güvenlik Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak.

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) eylül ayı olağan toplantısı bugün Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kritik MGK’de gündem güvenlik ile iç ve dış gelişmeler. 

Milliyet'ten Seyfettin Ersöz'ün haberine göre toplantının ana gündemini, Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyon ve Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması planlanan 'güvenli bölge' çalışmaları oluşturacak.

'Güvenli bölge' konusunda diplomatik yolların tıkanması durumunda Fırat’ın doğusu için olası askeri planla ilgili hazırlıkların ve hedeflerin MGK’de konuşulacağı öğrenildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ve komutanların, kurul üyelerine olası operasyon ve güvenli bölge görüşmeleriyle ilgili sunum yapacağı da aktarıldı. MGK bildirisinde, ABD’ye "müttefiklik" çerçevesinde bir uyarının yapılması ve Fırat’ın doğusunda kararlılık mesajı vereceği de iddialar arasında.

İDLİP VE OLASI GÖÇ

Toplantıda Suriye özelinde Mınbiç, Tel Rıfat ve İdlib’deki son gelişmelerin de masaya yatırılacağı belirtildi. 

MGK’nin bir diğer önemli gündem maddesini, Irak’ın kuzeyinde devam eden "Pençe Harekâtı" ile yurt içindeki operasyonların olacağı öğrenildi. Operasyonlara ilişkin gelinen son noktanın değerlendireleceği kaydedildi.

Öne Çıkanlar