MGK'den Filistin'e destek: ABD'nin planı 'ilhak planı'dır

MGK'den Filistin'e destek: ABD'nin planı 'ilhak planı'dır
4,5 saat süren toplantının ardından açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen toplantı 4,5 saat sürdü.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Suriye ordusunun cihatçılardan temizlemek için önemli ilerleme sağladığı ve Türkiye'nin gözlem noktalarının bulunduğu İdlib için "ilave tedbirler alınması" kararlaştırıldığı ifade edilerek, "Ülkemizin, özellikle Suriye'de etkin olan devletler ile varılan mutabakatlara rağmen, İdlib başta olmak üzere Suriye'nin çeşitli bölgelerinde güvenlik güçlerimizi ve sivil halkı hedef almaya devam eden terör saldırılarına karşı gereken ilave tedbirleri alma konusundaki kararlılığı bir kez daha vurgulanmıştır." denildi.

Açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail-Filistin barış anlaşması planına da değinilerek, "ABD Yönetimi'nin, İsrail-Filistin ihtilafına ilişkin yayımladığı planın, Filistin ve Kudüs'e yönelik işgal, yıkım ve baskı politikalarını meşrulaştırmayı hedefleyen bir "ilhak planı" olduğu vurgulanmış, çözümün ancak 1967 sınırları esas alınarak başkenti doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve bitişik bir Filistin Devletinin kurulması ile mümkün olduğu ifade edilmiştir." denildi.

Libya meselesine de değinilen açıklamada, "Libya'da ateşkes desteklenecek" ifadesine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar