'MHP Adayı, Gezici'ye 290 bin liraya anket yaptırdı' iddiası

'MHP Adayı, Gezici'ye 290 bin liraya anket yaptırdı' iddiası
Gezici Araştırma Şirketi'nin, MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Hüseyin Sözlü'ye 290 bin lira karşılığında anket yaptığına ilişkin belgeler yayımlandı.

Murat Gezici'nin sahibi olduğu Gezici Araştırma Şirketi'nin Cumhur İttifakı'nın MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Hüseyin Sözlü'ye 290 bin lira karşılığı anket yaptığı iddia edildi. İddianı dayanağı ise Kamu İhale Kurumu'nun internet sitesinde yer alan sonuçlar ve ihale verildiğine dair belge. 

BELEDİYEDEN 290 BİN TL'LİK İŞ ALDI

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre son hazırladığı ankette Adana'da mevcut Belediye Başkanı ve MHPnin 31 Mart'taki adayı Hüseyin Sözlü'yü farklı kazanacak şekilde gösteren Gezici Araştırma Şirketi, MHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi ile iş yaptı ve belediyeden son olarak 290.000 liralık iş aldı.

Haberde iddiayı destekleyen Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) resmi internet sitesinde yayınlanan sonuç tutanağına da yer verildi.

Haberde, MHP'li Hüseyin Sözlü'nün yönettiği Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Murat Gezici'nin Gezici Araştırma Şirketi'ne 290 bin TL'ye anket yaptırılması için verdiği ihaleyi gösterdiği belirtilen bir belge de yer alıyor.

İşte o belge:

Belgeye göre 21/F yani ‘pazarlık’ usulü ile yapılan ihalede en yüksek teklif 292 bin 200 lira olurken, 290 bin lira ile en düşük teklifi veren Gezici Araştırma Geliştirme Eğitim ve Danışmanlık şirketi ihaleyi aldı.

İhalenin iş bitim tarihi ise 28 Mart 2019, yani seçimden 3 gün önce.

Gezici Araştırma Şirketi’nin 4 Mart 2019 tarihinde yayımladığı ankette Hüseyin Sözlü'yü önde göstermişti.

Gezici'nin 4 mart 2019 tarihinde servis ettiği anket şöyleydi:

Öne Çıkanlar