MHP'li Akçay'dan müfredata 'Atatürk' itirazı

MHP'li Akçay'dan müfredata 'Atatürk' itirazı
MHP'li Akçay, 5'inci sınıf Sosyal Bilimler kitabından Atatürk kısmını çıkarıldığını iddia ederek 'Atatürk, her türlü tartışmadan ve spekülasyondan uzak tutulmalıdır' dedi.

HABER MERKEZİ- MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Akhisa'da yaptığı açıklamada; yeni eğitim öğretim döneminde bazı ders kitaplarından Atatürk ile ilgili içeriklerin çıkarıldığını iddia ederek, "Atatürk, her türlü tartışmadan ve spekülasyondan uzak tutulmalıdır. Türk milletinin birliğini, bütünlüğünü temsil eden ulu önderin halkın bütününe daha fazla anlatılması gerekir" dedi.

DHA'ya göre, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Akhisar'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredata göre 5'inci sınıf öğrencilerin okuyacağı Sosyal Bilimler kitabından Atatürk kısmını çıkardığını iddia eden MHP'li Akçay, "Yeni ders yılında 5'inci sınıflarda okutulacak Sosyal Bilgiler ders kitabında Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün olmadığını gördük. Fakat 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıflardaki Atatürk ile İlke ve İnkılapları aynı şekilde kalmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk bilhassa bugünlerde çocuklarımıza, gençlerimize çok daha ayrıntılı bir milli şuurla öğretmemiz gereken en önemli milli değerlerimizin başında gelmelidir. Atatürk, her türlü tartışmadan ve spekülasyondan uzak tutulmalıdır" dedi.
 

Öne Çıkanlar