MHP'li Yıldız önergeleri reddettiklerini unuttu: Darbenin siyasi ayağı araştırılsın

MHP'li Yıldız önergeleri reddettiklerini unuttu: Darbenin siyasi ayağı araştırılsın
MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız daha önce verilen önergeleri reddettikleri 'FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasını istedi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne bir gün kala açıklama yapan MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 'FETÖ'nün siyasi ayağının tespit edilememesinin vicdanları yaraladığını savundu ve "Darbe girişimi başarılı olsaydı ülkeyi yönetecek olanlar kimlerdi bu sorunun cevabı bulunmalıdır" dedi.

MHP'ye yakınlığı ile bilinen Türkgün gazetesine konuşan Feti Yıldız, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gerçekleştirilen ihraç ve yargılamalara dair bilgiler verdi.

"Yargı alanı, FETÖ terör örgütünün en çok önem verdiği yapılanmalarından biri olmuştur" olmuştur diyen Yıldız, 15 Temmuz'dan sonra yargı alanında 4 bin 500 ihracın gerçekleştirildiğini söyledi.

Darbe girişimi davalarına da değinen Yıldız, "Bugüne kadar açılan 289 darbe girişimi davasından 275’inde karar verildi, 14 dava ise halen devam etmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünden 30 bin 615, Jandarma Genel Komutanlığından 5 bin 561 kişi olmak üzere emniyet ve jandarmada toplam 36 bin 176 kişi ihraç edilmiştir. Sona eren davalarda 4 bin 130 sanık hakkında mahkûmiyete hükmedilmiştir. Bunların 1.315’i ağırlaştırılmış müebbet, 1.217’si müebbet, geri kalan 1.598’i ise süreli hapis cezasıdır" dedi.

MUHALFETİN ÖNERGELERİ REDDEDİLMİŞTİ

Darbe girişiminin siyasi ayağının henüz tespit edilemediğini sözlerine ekleyen Yıldız, "Ancak siyasi ayağın halen daha tespit edilememesi ve ortaya çıkarılamaması vicdanları yaralamaktadır. Yurtta Sulh Konseyinin askeri kanadı bellidir. Ancak sivil, siyasi ve bürokrasi kanadı henüz deşifre edilememiştir. Darbe girişimi başarılı olsaydı ülkeyi yönetecek olanlar kimlerdi bu sorunun cevabı bulunmalıdır" ifadelerini kullandı.

MHP, geçtiğimiz yıllarda muhalefet partilerinin verdiği 13 ayrı "Darbenin siyasi ayağı araştırılsın" önergesini TBMM'de AKP ile birlikte reddetmişti.

 

Öne Çıkanlar