İktidar ortağı MHP’nin yanıtsız önerge sayısı artıyor

İktidar ortağı MHP’nin yanıtsız önerge sayısı artıyor
Sağlık Bakanı Koca, MHP'li Osmanoğlu'nun aşı ile önergesine cevap vermedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muhalefet milletvekillerinin çok sayıda soru önergesine yanıt vermediği gibi, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin de çoğu önergesine dönüş yapmadı.

MHP’nin sağlık çalışanlarının maaşlarının iyileştirilmesinden ambulans şoförü istihdam edilmesine değin pek çok önergesi karşılık bulmadı.

Cumhuriyet'in haberine göre Koca, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun temmuz ayında verdiği "aşı karşıtlığı" önergesine de sessiz kaldı.

Osmanağaoğlu önergesinde, Türkiye’de artan aşı karşıtı propagandalara dikkat çekip, Sağlık Bakanlığı’nın buna karşı çalışmalarını sordu. Koca, önergeye herhangi bir dönüş yapmadı.

Daha önce de Cumhur İttifakı ortağı MHP, 27. yasama döneminde muhalefet partilerinin iktidara sık sık eleştiriler yönelttiği şehir hastaneleri, sağlık çalışanlarının ödemeleri ve esnaf borçları gibi konularda AKP hükümetine çok sayıda soru önergesi vermişti. AKP ise kendi ortağının bu konularda verdiği önergelerine ya hiçbir karşılık vermedi ya soruları görmezden geldi ya da ‘görev alanım değil’ yanıtı vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar