MHP ve İYİ Parti 'dayakta' anlaştı

MHP ve İYİ Parti 'dayakta' anlaştı
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 'polisin bu uygulamasını şiddetle kınıyorum' dedi.

Esra KOÇAK MAYDA 


Meclis genel kurulunda Kocaeli’nde Atatürk’e hakaret eden çocukların Atatürk büstü önünde tek ayak üzerinde bekletilmesi ve polisin dayak atması gündeme geldi. HDP Milletvekili Gergerlioğlu polis şiddetini kınarken İYİ Parti ve MHP milletvekilleri dayağı savundu 

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde Atatürk büstüne hakaret ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan iki çocuk polis tarafından Atatürk büstü önüne götürülüp, tek ayak üzerinde bekletildi. Polisin burada çocuklara şiddet uygulaması Meclis ’in de gündemine geldi. 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "polisin bu uygulamasını şiddetle kınıyorum" dedi. Gergerlioğlu’nun konuşmasına İYİ Parti ve MHP’liler müdahale etti. 

Gergelioğlu dünkü Meclis Genel Kurulunda Kocaeli Dilovası’nda çocukların Atatürk Büstü önünde tek ayak üzerinde bekletilen gençlerin görüntüsünü gündeme getirdi. Gergerlioğlu şunları söyledi: "Geçtiğimiz gün Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden -kesinlikle yanlıştır- bu nedenden yakalanıp gözaltına alınan iki genç Atatürk büstünün önüne getirildi Dilovası'nda ve -inanılmaz bir görüntü, sosyal medyada da çok paylaşıldı- o gençler Atatürk büstünün önünde tek ayak üzerinde dikildi bir polis tarafından ve bu gençlere, Dilovası'ndan olan bu gençlere hakaretler edilerek, tek ayak üstünde duran bu gençler, ardından da bir tekme atılarak gözaltı merkezine götürüldü. Bu nasıl bir muameledir?"

HDP Milletvekili Gergerlioğlu’na o sırada MHP ve İYİ Parti sıralarından tepki yükseldi. 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt "Atatürk'e hakaret ettiyse karşılığını bulacak. Atatürk'e hakaret yok" derken İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise "Atatürk'e hakaretin sonu böyle olur" ifadelerini kullandı. Gergerlioğlu ile MHP ve İYİ Parti arasındaki tartışma meclis tutanaklarına şöyle yansıdı: "

Gergerlioğlu- Vatandaşına karşı böyle bir muamele eden kolluk kuvveti olabilir mi? Enginyurt - Olur, bal gibi olur. 

Gergerlioğlu -Kolluk kuvveti yargının yerine geçemez. Eğer siz bir hukuk devleti oluşturmamışsanız, polis devleti oluşturmuşsanız kolluk kuvveti yargının yerine geçer, bu da son derece antidemokratik bir tavırdır. Bunu şiddetle kınıyorum. Dilovası halkı buna layık değildir."

Öne Çıkanlar