Miami Açık Hubert Hurkacz'in

Miami Açık Hubert Hurkacz'in
Hubert Hurkacz ATP Dünya Sıralaması'nda ilk 20'ye girmeyi başardı.

Polonyalı raket Hubert Hurkacz, Miami Açık final müsabakasında 19 yaşındaki İtalyan raket Jannik Sinner'i 7-6(4) ve 6-4'lük setlerle mağlup ederek kariyerinin en büyük şampiyonluğunu kazandı. 24 yaşındaki raket bu başarısıyla kendisine ATP Dünya Sıralaması'nda ilk 20'de yer buldu.

Hubert Hurkacz, Miami Açık finalinde 19 yaşındaki İtalyan Jannik Sinner'i 7-6(4) ve 6-4'lük setlerle mağlup ederek Polonya tarihinin ilk ATP Masters 1000 turnuvası şampiyonu oldu.

24 yaşındaki raket, bir saat 45 dakika süren maç sonucunda kariyerinin en büyük şampiyonluğuna imza attı. Hurkacz, Delray Beach'te şampiyon olduktan iki sene sonra Miami'de kupaya uzanırken 2021'de Güney Florida'daki galibiyet serisini de 10 maça çıkardı.

Final sonrası kortta verdiği röportajda geçtiğimiz senenin neredeyse yarısını Miami'de geçirdiğini ifade eden Hubert Hurkacz, "Burada yazın ve ilkbaharda en sıcak havada antrenman yapıyordum. Bu nedenle şimdi Florida'da oynarken bana yardımcı olduğunu düşünüyorum. Özellikle de buradaki epey zor koşullar altında, çünkü burası biraz yavaştı. Rüzgar bazen bir yandan diğer yana esiyordu." ifadelerini kullandı.

Turnuvayı ikincilikle noktalayan 21 numaralı seri başı Jannik Sinner, Hurkacz'la birlikte bu sezon iki kez çiftlerde beraber oynamıştı. İkili Mart ayında düzenlenen Dubai Açık'ta çeyrek finale yükselme başarısını göstermişti.
ATP'nin yeni jenerasyon yıldızları arasında gösterilen Sinner, çiftlerdeki takım arkadaşına karşı oynadığı ilk maç sonrası yaptığı açıklamada rakibini tebrik etti.

"Hubi, bu bir buçuk hafta için seni tebrik ederim. Sahip olduğun yeteneği gösterdiğini düşünüyorum. İnsanlığınla gurur duyuyorum. İtiraf etmeliyim, belki de turdaki en iyi arkadaşımsın. Belki turda daha sık çiftlerde beraber oynamalıyız."
Bu şampiyonluk ve elde ettiği 1000 puanla birlikte ATP Dünya Sıralaması'nda 37. basamaktan 16. basamağa yükselen 24 yaşındaki Hurkacz, kariyerinin en iyi sıralamasına ulaştı. Bir diğer finalist Sinner de sıralamada kendisine 23. sırada yer bularak kariyerindeki en yüksek dereceye erişti.

Öne Çıkanlar