Miçotakis: Diyalog daima önemli

Miçotakis: Diyalog daima önemli
Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'deki NATO zirvesinde bir araya gelmişti.

NATO zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, "Sorunlarımız devam etse de Türkiye ve Yunanistan komşu ülkelerdir. Ortak ilginin bulunduğu konularda işbirliği herkesin çıkarınadır" dedi.

Twitter’dan yaptığı açıklamada Başbakan, "Dolayısıyla, diyalog daima önemlidir" ifadesini kullandı. Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre, Yunan Hükümet Sözcüsü Aristotelia Peloni de, Miçotakis’in görüşme sırasında "güven köprülerinin kurulması amacıyla her düzeyde daha sık temasta bulunulmasını istediğini" söyledi. 

Peloni, Kıbrıs’ta iki ayrı devlet önerisine karşı olduklarını görüşmede yinelediklerini de anlattı, "Olumlu ortamın Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin düzelmesine katkıda bulunmasını temenni ediyoruz. İyi niyet var ama önemli görüş ayrılıkları da yerinde duruyor" diye ekledi.

Öte yandan son günlerde, Türkiye konusunda farklı bir siyaset izlenmesinden yana olduğu iddia edilen Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Büyük ve önemli görüş ayrılıkları yerinde sayıyor. Erdoğan-Miçotakis görüşmesinde sorunlarda herhangi bir ilerleme sağlanmadı" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar