Mide kanaması geçiren aktiviste kelepçeli muayene

Mide kanaması geçiren aktiviste kelepçeli muayene
Cezaevinde mide kanaması geçiren hak savunucusu Nalan Erkem kelepçeyle muayene edildi.

GÜNCEL - İstanbul Büyükada’da bir otelde eğitim amaçlı bir toplantı halindeyken, 5 Temmuz günü polis tarafından yapılan baskınla gözaltına alınan ve ardından tutuklanan insan hakları savunucularından Avukat Nalan Erkem’e yaşadığı ciddi sağlık sorununa rağmen kelepçeli muayene yapıldı. Erkem’in Avukatı Murat Dinçer, müvekkilinin itirazına rağmen kendisini kelepçeli olarak muayene eden cerrah hakkında şikayette bulunacaklarını söyledi.


İLGİLİ HABER | İnsan hakları savunucularına toplu gözaltı


‘ERKEM MİDE KANAMASI GEÇİRİYOR’

Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan avukat ve insan hakları savunucusu Erkem’in Avukatı Murat Dinçer, dün (22 Ağustos) saat 13.00’te kendisini ziyaret ettiğini belirterek, müvekkilinin ciddi sağlık sorunları yaşadığını anlattı. Erkem’in ciddi şekilde kilo verdiğini belirten Avukat Dinçer, şunları söyledi: "Ciddi şekilde kilo verdi. Mide kanaması geçiriyor. İnce bağırsakta da doku bozulması gibi bir şey var. Bununla ilgili kendisi hastaneye sevk istedi. Hastaneye sevk için 1 Kasım’a gün vermişler. Bu arada bugün (22 Ağustos) cezaevinin içindeki hastaneye sevk etmişler birilerini. Onu da sevk etmişler. Kendisi kapalı yerlerde tutulanlarla ilgili de uzman birisi ve buradaki tedavi sürecinin yararlı olmayacağını biliyordu. Gardiyanlar, gitmesinin iyi olacağını belirterek ikna etmişler."

‘ELLERİMİ ÇÖZMEDEN Mİ MUAYENE EDECEKSİNİZ?’

Cezaevinde hastaneye götürme işleminin kelepçeli gerçekleştiğini dile getiren Avukat Murat Dinçer, şöyle devam etti: "Arkadaşımız Nalan bir avukat, normalde kelepçe vurulmamış birisi. Üstelik insan hakları aktivisti. Kelepçe ile götürmüşler. Daha da vahimi şu, genel cerrah elleri kelepçeli iken muayene etmiş onu."

Nalan Erkem’in, genel cerraha "Beni ellerimi çözmeden mi muayene edeceksiniz?" diye sorduğunu anlatan Dinçer, "Kendisi talep ettiği halde kelepçeyi çözmemişler. Bundan çok etkilenmiş, duyguluydu, ağlıyordu konuşurken" dedi.

Evrensel’den Fatih Polat’ın haberine göre Dinçer, müvekkilini kelepçeli olarak muayene eden genel cerrah hakkında şikayette bulunacaklarını söyledi.


İLGİLİ HABER | İnsan hakları savunucularına 'silahlı terör örgütü' suçlaması


 

Öne Çıkanlar