Eylemleri kazanımla sonuçlanan Migros işçileri: İşçi sınıfına armağan olsun

Eylemleri kazanımla sonuçlanan Migros işçileri: İşçi sınıfına armağan olsun
Talepleri kabul edilen Migros işçileri, Esenyurt'ta bulunan depo ölünde bir araya gelerek kutlama yaptı.

Yağmur KAYA


+GERÇEK- Migros depo işçileri, 18 gün süren eylemin ardından işten çıkarılan tüm işçilerin işlerine dönmesi, ücret artışı, prim ödemeleri konusunda sendika ve şirket arasında anlaşmaya varılmasının ardından Esenyurt depo önünde kutlama yaptı. 

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’nda (DGD -SEN) örgütlü olan işçiler ve sendika temsilcileri tarafından yapılan etkinliğe Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker de katılarak destek verdi. 

'BİZ DURMADIK, DEVAM ETTİK, SİZ DE DURMAYIN'

Migros depo işçisi Azad Erdinç, depo önünde yaptığı konuşmasında Türkiye'deki bütün işçilere seslendi: "Biz durmadık, devam ettik ve kazandık. Siz de durmayın. Hep birlikte kazanalım ve adımlarımızla tarih yazalım."

'BİR YANIM MUTLU BİR YANIM BURUK'

Mikrofon uzattığımız Migros eyleminin simge isimlerinden biri olan Gulabi Aksu, her ne kadar eylemlerinin kazanımla sonuçlanması dolayısıyla mutlu, sevinçli olduğunu söylese de bir yanının buruk, kırgın olduğunu belirtti.

Aksu, eylem yapmak üzere bulundukları Tuncay Özilhan'ın ikamet ettiği alanda kelepçelenerek gözaltına alındığını anları unutamadığını ve bu durumun çok zoruna gittiğini ifade etti.

Çocuklarının gözaltı anlarını televizyondan gördüğünde büyük bir paniğe kapıldığını aktaran Aksu, çocuklarının bu durum nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Aksu, küçük kızını bu nedenden dolayı günlerdir okula göndermediğini aktardı.

Depo önünde işçilerle bir araya gelerek açıklama yapan DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Açar, Migros çalışanları olarak işten atılmalara karşı ve hakları için 2013 yılından beri direndiklerini hatırlattı. Acar, "Bizler 2013’ten beri Migros depolarından atıldık, aynı nedenlerle atıldık. 2013’ten beridir aynı şeyi söylüyoruz. Bizler yaşamak istiyoruz. İş cinayetlerinde katledilmek istemiyoruz dedik. Aynı sorunlara karşı bugünde direndik. İşçiler yaşamak için direniyorlar. Bugün Türkiye’nin her yerinde işçiler direniyor. Bugünkü kazanımlar kıymetlidir ama ancak yan yana geldiğimizde birlikte kavga ettiğimizde kanacaklarımız çok daha kıymetlidir" dedi. 

'BU KAZANIM İŞÇİ SINIFINA ARMAĞAN OLSUN'

Neslihan Acar, "Bu kazanım yıllardır bu kölelik koşullarına karşı direnen, dövüşen işçi sınıfımıza armağan olsun." dedi.

Öne Çıkanlar