Mikail Aslan’dan Diyarbakır'da konser

Mikail Aslan’dan Diyarbakır'da konser
Aslan, Kürt halkının kültürü ve sanatı üzerindeki engellemelere ve kurumlarının kapatılmasına değinerek, hiçbir şeyin Kürt halkının sanatını engelleyemeyeceğini ifade etti.

HABER MERKEZİ- Kürtçe’nin Kirmanckî lehçesiyle söylediği ezgilerle tanınan sanatçı Mikail Aslan, Diyarbakır Pale Huner’de konser verdi. Aslan, Kürt kurumlarının kapatılmasının halkın sanatını engelleyemeyeceğini söyledi. 

Yıllardır Kürtçe’nin Kirmanckî lehçesiyle bestelediği ezgilerle tanınan ünlü sanatçı Mikail Aslan Diyarbakır’da sanat faaliyetlerini yürüten Pale Huner’de sevenleriyle buluştu. Pale Huner’in katkılarıyla organize edilen konsere, yüzlerce yurttaş katılırken, yer kalmadığından dolayı bazı yurttaşlar ise ayakta konseri izledi. Alkışlarla sahneye çıkan Aslan ve müzisyenler birbirinden güzel ezgileri seslendirdi. Bir saat süren konserde Aslan, söylediği ezgilerle yurttaşları coşturdu. Büyük bir beğeni alan Aslan’ın konseri erbane eğitmeni Şêrko Kanîwar’ın erbanesiyle "Way way nîna" parçasıyla sona erdi. 

‘KÜRT SANATI ENGELLENEMEZ’

Konser esnasında zaman zaman konuşan Aslan, Kürt halkının kültürü ve sanatı üzerindeki engellemelere ve kurumlarının kapatılmasına değinerek, hiçbir şeyin Kürt halkının sanatını engelleyemeyeceğini ifade etti. Özgür bir sanatın devam edilmesi için halkın sanatına sahip çıkması çağrısında bulunan Aslan, bu şekilde özgür bir sanatın yarabileceklerini söyledi. 

Konserin sona ermesiyle yurttaşlar Aslan’ı ve müzisyenleri ayakta alkışladı.(dihaber)

Öne Çıkanlar