Milletvekilinin kızına özel düzenleme

Milletvekilinin kızına özel düzenleme
Resmi Gazete'de yayınlanan kararname sonrası bugün Merkez Bankası'nın genel kurulunda eski MHP'li Mustafa Haykır’ın kızı Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, Banka Meclisi üyeliğine seçildi.

Resmi Gazete’de dün yayımlanan kararnameyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Banka Meclisi’ne devlet üniversitesinden atanacak öğretim üyesinin her iki görevi birlikte sürdürebilmesine yasal zemin sağlandı.

ANKA'nın haberine göre bu düzenlemenin ardından, MHP Kırşehir eski Milletvekili Mustafa Haykır’ın kızı Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu Banka Meclisi üyeliğine seçildi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü Teknoloji ve Sanayi İktisadi Ana Bilim Dalı’nda görevli olan Hobikoğlu hem Merkez Bankası’nda hem de üniversitedeki görevine devam edebilecek.

GÖREV SÜRESİ 30 NİSAN 2023’TE BİTECEK

Merkez Bankası bugün 88. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurulunda yeni üyeler belirlendi. TCMB Banka Meclisi üyeliklerine, görev süreleri dolacak Vehbi Çıtak ve Ömer Duman’ın yerine seçim yapıldı. Oylama sonucunda Banka Meclisi üyeliklerine, Ömer Duman yeniden seçilirken, diğer üye ise Elif Haykır Hobikoğlu oldu. Hobikoğlu ve Duman, 30 Nisan 2023’e kadar görevlerini sürdürecek.

Öte yandan Denetleme Kurulunda görev süresi sona eren Mehmet Murat Özdil’in yerine de Suat Sarıgül seçildi. Sarıgül, 30 Nisan 2022 tarihine kadar görev yapacak. (ANKA)

Öne Çıkanlar