Milletvekilleri: 'Yaklaşma' dediğimizde seçmen küsüyor

Milletvekilleri: 'Yaklaşma' dediğimizde seçmen küsüyor
Seçim bölgelerinde çalışma yaparken mesafeyi korumak isteyen vekiller, ‘Yaklaşma’ dediklerinde seçmenin küstüğünü ifade etti.

Coronavirus (Covid-19) pandemisiyle mücadelenin en önemli kuralı olan maske ve mesafe konusunda, milletvekilleri ile seçmenleri arasında sıkıntı yaşandığı belirtildi.

Eski Başbakan Binali Yıldırım, AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu isimlerin Covid-19’a yakalanması nedeniyle AKP yönetiminin milletvekillerine sık sık çalışmalarında dikkatli olmaları, maske ve mesafe kuralına uymaları ve futbol maçlarına gitmemeleri uyarısı yaptığı aktarıldı.


‘VATANDAŞA ‘YAKLAŞMA’ DEYİNCE KÜSÜYOR’

Milletvekillerinin Corona ile mücadelede en büyük sıkıntılarının seçim bölgelerinde yaptıkları çalışmalardan kaynaklandığı belirtiliyor. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre seçim bölgelerinde yaptıkları çalışmalar sırasında seçmenle aralarına mesafe koyamayan milletvekillerinin "Ne kadar dikkat etsek de, seçmene ‘Yaklaşmayın’ dediğimizde küsüyor. Vatandaş halen eski alışkanlıklarla hareket ediyor. Yanımıza kadar gelerek not vermek isteyenlerden tutun da, kulağımıza eğilip taleplerini iletmek isteyenlere kadar birçoğu mesafeye dikkat etmiyor. Seçmenin taleplerini dinlemek için çoğu zaman mesafeyi hiçe saymak zorunda kalıyoruz" dediği belirtiliyor.

Milletvekillerinin virüse yakalanmalarının ana nedeninin de mesafeyi koruyamamaları olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar