AKP'li milletvekilinden 'ücretsiz sağlık hizmeti' talebi

AKP'li milletvekilinden 'ücretsiz sağlık hizmeti' talebi
Maaşlarının azlığından yakınan milletvekilleri, şimdi de anne, baba ve kız çocuklarının da ücretsiz sağlık hizmeti almasını istedi.

Başta EYT, asgari ücret düzenlemesi gibi yurttaşların ekeonomik taleplerine ülke ekonomisi gerekçeleriyle itiraz eden Meclis'in AKP'li milletvekilleri, söz konusu kendileri olunca istekleri bitmiyor.

AKP Antalya Milletvekili Kemal Çelik, araçlarına çakar takılmasına izin veren bir kanun teklifi vermesinin ardından şimdi de milletvekillerinin anne, baba ve 25 yaşından büyük kız çocukları için bir teklif verdi.

AKP'Lİ VEKİL BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLMADIĞI AİLE FERTLERİ İÇİNDE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ İSTEDİ

Ücretsiz sağlık hizmetinden, hali hazırda milletvekillerinin bakmakla yükümlü olduğu kişiler yaralanabiliyor. Ancak AKP'li vekilin verdiği teklif Meclis'ten geçerse, vekillerin bakmakla yükümlü olmadığı annesi, babası ve 25 yaşından büyük kız çocukları da ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanabilecek.  Düzenlemeden mevcut milletvekilleri ile 3 bin 500 eski vekil ve yüksek yargı mensuplarının anne baba ve 25 yaşından büyük bekar kızları yararlanacak. Rakam eski ve yeni milletvekilleri yakınlarıyla birlikte 14 bin kişiye ulaşıyor.

MİLYONLARCA  KİŞİ SAĞLIK HİZMETİNDEN YARARLANAMIYOR

Oysa emeklilikte yaşa takılanlar, emekli aylığı alamadıkları gibi yıllarca prim ödedikleri halde bir işte çalışmadıkları sürece sağlık hizmetlerinden de yararlanamıyor. Ayrıca sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilmesi için öncelikle gelir testini yaptırması gerekiyor. EYT'lilerin derdi bu kadarla da kalmıyor. Yaptırfıkları gelir testi sonucunda eğer hane halkı ortalama geliri asgari ücretin 3'te 1'inden çok ise 76 lira 75 kuruş aylık prim ödemediği sürece sağlık haklarından yararlandırılmıyor. 

Bir yurttaş tüm aşamaları geçip ücretsiz sağlık hizmeti hakkı kazansa bile Genel Sağlık Sigortası'nın çıkardığı geçmişe dönük borçları ödeyemediği için yine ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanamıyor.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar