Milletvekilleriyle toplantıda Erdoğan’a ‘Esad ile görüş’ çıkışı

Milletvekilleriyle toplantıda Erdoğan’a ‘Esad ile görüş’ çıkışı
Bir vekilin ‘Şam yönetimiyle görüşülse daha iyi olmaz mı?’ demesine Erdoğan’ın, ‘Bunu CHP’nin başındaki zat da söylüyor, sen niye bunu söylüyosun ki’ diyerek terslediği öğrenildi.

Bazı eski ve mevcut İstanbul milletvekilleriyle İstanbul’da bir araya gelen AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a eski bir milletvekilinin "Suriye konusunda farklı yolların denenmesini" önerdiği öğrenildi. Milletvekilinin "Şam yönetimiyle görüşülse daha iyi olmaz mı?" demesi üzerine Erdoğan’ın, "Bunu CHP’nin başındaki zat da söylüyor zaten, sen niye bunu söylüyosun ki" diyerek terslediği öğrenildi. Başka bir milletvekilinin de Suriye’de gerilimi azaltan politikalar izlenmesi gerektiğini söylediği aktarıldı.

Erdoğan, dün Parlamenterler Birliği İstanbul Şubesi üyelerini oluşturan bazı eski ve mevcut İstanbul milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantının kapalı bölümünde söz alan bazı milletvekilleri, Türkiye’nin Suriye politikasını destekledi. Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre eski bir milletvekili ise Suriye konusunda farklı yolların denenmesi gerektiğini gündeme getirdi.

‘ŞAM İLE EL ALTINDAN TEMAS KURULABİLİR’

Söz konusu milletvekili, "Şam yönetimiyle görüşülse daha iyi olmaz mı, en azından el altından bir temas kurulabilir?" görüşünü dile getirdi. Erdoğan’ın bunun özerine "Bu adam 1 milyon Suriyeliyi öldürmüş, diyalog çabalarımıza karşılık vermemiş. CHP’nin başındaki zat söylüyor. Sen niye böyle konuşuyorsun? Öyle bir niyetimiz yok" diyerek terslediği, toplantının açılışında yaptığı açıklamalara benzer şekilde Türkiye ordusunun Suriye’de olması gerektiğini savunduğu öğrenildi.

BAŞKA BİR MİLLETVEKİLİNDEN DAHA ÇIKIŞ: GERİLİMİ AZALTAN POLİTİKA İZLENMELİ

Erdoğan, "Şimdi geri çekilsek, bunların projeleri, planları bitecek mi? PKK bitecek mi? Çukur olaylarını yaşadık, 40-50 senedir PKK orada. Bu bugünlük bir proje değil" dedi. Bir milletvekili de Suriye konusunda "bölgedeki gerilimi azaltan politikalara gidilmesi gerektiğini" söyledi.

Öne Çıkanlar