Milli Eğitim Bakanı'ndan kafa karıştıran 'maskeli sınav' açıklaması: İsteyen çıkartabilir

Milli Eğitim Bakanı'ndan kafa karıştıran 'maskeli sınav' açıklaması: İsteyen çıkartabilir
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınavlardaki coronavirus tedbirlerine ilişkin, Bilim Kurulu'ndan 'sosyal mesafe şartıyla maskelerini çıkartabilirler' yanıtı aldıklarını açıkladı.

Yeni tip coronavirus (Covid-19) salgınına yönelik eğitim ve öğretim alınında önlemler, Milli Eğitim Bakanı ve Bilim Kurulu'nun yaptığı açıklamalarla kafa karıştırıyor.

TRT Haber'de yayınlanan 'Eğitim Editörü' programında katılıp gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınavlarda maske kullanımı ve mesafeli oturum düzenine ilişkin soruya verdiği yanıtta, merkezde bir karar almadıklarını, işin uzmanlarına danıştıklarını ve Bilim Kurulu'ndan öneri aldıklarını belirtti.

'İSTEYEN ÖĞRENCİ MASKESİNİ ÇIKARARAK SINAVA DEVAM EDEBİLİR'

Sınav yapılacak okulların sosyal mesafe konusunda Bilim Kurulu'nun hazırladığı rehbere uygun düzenlendiğini ifade eden Bakan Selçuk, Bilim Kurulu'ndan 'sosyal mesafe ayarlandıktan sonra maskelerini çıkartabilirler' yanıtını aldıklarını isteyen öğrencilerin maskelerini çıkartarak sınava devam edebileceklerini söyledi:

"Sınıf sınıf, okul okul, tek tek bakıyoruz. Çocuklarımızın nasıl yerleştirileceği konusunda simülasyonlar tamamlandı. Bütün öğrencilerimiz sınava girecekmiş gibi tedbirlerimizle meşgulüz. Öğrencilerin kendi getirdiği maskelerle sınav sonuna kadar kalmalarını elbette istemiyoruz. Belirli sıkıntılar olabilir. O yüzden ikinci bir maske vereceğiz. Bazı çocuklarımız maskeden rahatsız olmuyor ama bazıları da 'Maske ile başarılı olamam' diyor. Bilim Kurulu'ndan 'Sosyal mesafe ayarlandıktan sonra maskelerini çıkartabilirler' yanıtını aldık. İsteyen çocuğumuz maskesini çıkartarak sınava devam edebilir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar