Bakan Özer, 'Kapımız herkese açık' dedi, Kılıçdaroğlu'nu reddetti

Bakan Özer, 'Kapımız herkese açık' dedi, Kılıçdaroğlu'nu reddetti
Mülakat haksızlıklarına tepki göstererek Milli Eğitim Bakanlığı'na gideceğini açıklayan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Milli Eğitim Bakanı Özer, "Görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" dedi.

KPSS'den yüksek puan alanların mülakatla elenmesine ilişkin tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milli Eğitim Bakanlığı önüne gitmek üzere olduğu saatlerde bir açıklama daha yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kılıçdaroğlu'na bakanlığın kapısının açık olmadığını dile getirdi. Özer, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" dedi.

'CHP DAVETİMİZE İCABET ETMEDİ'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AA muhabirine, Milli Eğitim Bakanlığının eğitime dair tüm paydaşlarıyla sürekli görüşme halinde olduğunu ve 1-3 Aralık'ta her kesimi kuşatan çok büyük katılımlı 20. Milli Eğitim Şurası'nı düzenlediklerini belirtti.

TBMM Eğitim Komisyonu üyelerinin tamamını Şura'ya davet ettiklerini hatırlatan Özer, şunları kaydetti:

"CHP davetimize icabet etmedi. 1 Ekim'de Meclisimiz açıldıktan hemen sonra 14 Ekim'de yine Meclisimizin Eğitim Komisyonunun tüm üyelerini Bakanlığımıza davet ettik. Davetimize icabet etmeyen tek parti yine CHP oldu. Dolayısıyla Bakanlığımızın kapıları herkese her kesime her zaman açıktır. Ancak kamuoyunu yanlış yönlendirerek, maksadını aşan emrivaki bir şekilde yapılacak herhangi bir görüşme talebini de karşılamamız beklenmesin."

Kılıçdaroğlu, MEB'den randevu alamadığını, bugün 13.00'te bakanlık binasına gideceğini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, daha önce de TÜİK binasına gitmiş, içeri alınmamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar