Milli eğitim müdüründen öğretmenlere EBA tehdidi

Milli eğitim müdüründen öğretmenlere EBA tehdidi
Öğretmenlerin ‘gereği en ağır şekilde yapılır’ ifadeleriyle tehdit edilmesine tepki gösteren Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Bozdoğan, 'Böyle birinin eğitimi yönetmesi düşündürücü' dedi.

Uzaktan eğitim öğretmenlere baskı aracı haline dönüştürüldü. Mardin’de bir ilçe milli eğitim müdürünün, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanımının diğer ilçelerden düşük olması nedeniyle öğretmen ve öğrencileri tehdit ettiği öğrenildi.

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre Mardin’deki ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürleri ile haberleşmek amacıyla kurulan WhatsApp grubuna, tehdit içeren bir mesaj gönderdi. Mesajının öğretmenlere aynen gönderilmesini isteyen ilçe milli eğitim müdürü, şunları yazdı:

‘EN AĞIR ŞEKİLDE GEREĞİ YAPILACAK, YETER ARTIK’

"EBA kullanım oranlarındaki gevşekliğin devam etmesi durumunda en ağır şekilde gereğinin yapılacağını bilmenizi isterim. O kadar uyarmamıza rağmen halen bildiğinizi okuyorsunuz. Yeter artık, tatil modundan çıkın. Öğretmenlerimizi bu konuda sert şekilde uyarın."

EĞİTİM SEN’DEN TEPKİ

EBA kullanımının bir yarışa dönüştüğüne dikkat çeken Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan, öğretmenler, okullar ve ilçeler arasındaki rekabetin kıyasıya devam ettiğini söyledi. Tehdit içerikli mesaja tepki gösteren Bozdoğan, "Öğrencilerin EBA kullanımı giderek düştü. Milli Eğitim Bakanlığı buna önlem almak yerine, kamuoyunda ‘uzaktan eğitimde başarılı olundu’ algısı yaratmaya çalışıyor" dedi.

‘BÖYLE BİRİNİN EĞİTİMİ YÖNETMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ’

Yöneticilerin, öğretmenlere her istediği talimatı verme yetkisini kendisinde gördüğünü vurgulayan Bozdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Söz konusu mesajı, hem içerik hem de dil açısından, yazma yetkisini kendinde gören bir yönetim yaklaşımının şu an eğitimi yönetiyor olması gerçekten düşündürücü. Sendikal ve siyasal yakınlığın kamuda yönetici olmanın koşulu haline gelmiş olması yaşanan en önemli sorunlardandır. EBA kullanımın oranlarına bakıldığında öğretmenlerin öğrencilerden süre olarak sistemi daha fazla kullanıyor olması dikkat çekici. Bunun temel nedeni öğretmenler üzerinde eğitim yöneticilerinin kurduğu baskıdır. Öğretmenler EBA kullanımından puan alıyor. Öğretmenleri yarıştıran, rekabet etmelerini isteyen, iş arkadaşının önüne geçmek için fazladan puan alma arayışlarına sevk etmeye çalışan bu yaklaşımı kabul etmiyoruz."


Foto: Arşiv

Öne Çıkanlar