Milli Savunma Bakanlığı eleştirilen videodan 'geleceğin Mehmetçik adayları' sonucunu çıkardı

Milli Savunma Bakanlığı eleştirilen videodan 'geleceğin Mehmetçik adayları' sonucunu çıkardı
Diyarbakır'da 2 youtuber'ın paraları olmadığı gerekçesiyle işçi çocuklardan yemek istediği videoyu MSB Twitter'da paylaştı. Bakanlık çocukların 'Mehmetçik adayları' olduğunu iddia etti.

Diyarbakır’da çalışan çocuklardan paraları olmadığı gerekçesiyle yemek yardımı isteyen iki youtuber’ın çocuk haklarını ihlal ettiği için tepki çeken videosu Milli Savunma Bakanlığı'ndan destek geldi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabındaki paylaşımda çocuk işçiler için "İşte geleceğin fedakâr ve kahraman Mehmetçik adayları… Gençler, bizleri gururlandırdınız. Yolunuz da bahtınız da açık olsun" ifadeleri kullanıldı.

Kentin çeşitli noktalarını dolaşan Burak Tutal ve Mert Karakaş, aç ve sokakta kaldıklarını söylediği işçi çocuklardan "Param yok, açım. Bana yemek alabilir misin?" diye sorarak yardım istemişti. Semt pazarında çalışan çocuk işçiler de yardım talebine olumlu cevap vermiş ve söz konusu kişilere yemek ısmarlamıştı. Görüntüler sosyal medyada yayınlanınca yoğun şekilde olumsuz tepki toplamış ve çocukların sosyal denek olarak kullanılması eleştirilmişti.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi de "Kendilerini medeni, kendilerinden olmayanı ise temel insani özelliklerinden dahi mahrum gören üsttenci bir zihniyetin ürünü olan sosyal deney adlı video çocukların haklarına yönelik ihlal oluşturmaktadır" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar