Mimarlar salgına karşı 'mekan tasarımları' için deneyimleri paylaşmaya çağırdı

Mimarlar salgına karşı 'mekan tasarımları' için deneyimleri paylaşmaya çağırdı
Mimarlar; karantina alanları, yoğun bakım üniteleri ve sahra hastaneleri oluşturabilmek amacıyla tasarım ve mekansal organizasyon önerileri için bir ağ kurmak istediklerini duyurdu.

ARTI GERÇEK-  Çok sayıda mimar, "Acil Korona Mekanları" inisiyatifi oluşturarak ülkedeki bütün, tasarımcılar, şehir plancıları, mühendisler, doktorlar ve tedarikçi ekiplere korona virüsü salgınını durdurmak için deneyimlerini birleştirme çağrısı yaptı. 

"Acil Korona Mekanları" Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Acil Korona Mekanları için ülkemizin her yerindeki mimarlar, tasarımcılar, şehir plancıları, mühendisler, doktorlarla tedarikçi ve ekiplere çağrımızdır. Bu salgını durdurmak için deneyimlerimizi ve gücümüzü birleştirelim." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ek yatak kapasiteli hastane destek birimleri, bakım yerleri, karantina alanları, yoğun bakım üniteleri, sahra hastaneleri, sağlık personeli için geçici yaşam alanları oluşturabilmek amacıyla tasarım ve mekansal organizasyon önerileri için bir ağ kurulmak istendiği duyuruldu. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı "Bu çağrıyı mimarlar olarak başlatıyoruz. Ama acil korona mekanları için desteğe hazırım diyen herkesi bu ağın parçası olmaya davet ediyoruz. TTB, Sağlık Bakanlığı ve belediyeler ile koordineli gitmeyi amaçlıyoruz. Tasarım ve organizasyon için ekipler kuralım. Doktorlar, mühendisler, tasarımcılar, şehir plancıları gibi pek çok meslek grubu ile ve üretici firma/ekiplerle gücünüzü ve bilgimizi birleştirelim."

Öne Çıkanlar