Mısır: ABD ile Kızıldeniz'de ortak tatbikat yaptık

Mısır: ABD ile Kızıldeniz'de ortak tatbikat yaptık
Mısır ordusu, Kızıldeniz'de ABD ile Kızıldeniz'de ortak tatbikat yaptıklarını açıkladı. Tatbikatın ne zaman yapıldığı ve süresi açıklanmadı.

Mısır Ordu Sözcüsü Albay Garip Abdulhafiz, Mısır deniz kuvvetlerinden "İskenderiye" fırkateyni, ABD donanmasından da "USS Janson Dunham" ve "USS Cole" savaş gemilerinin katılımıyla Kızıldeniz'de ortak tatbikat yaptıklarını duyurdu.

Sözcü Abdulhafiz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tatbikat kapsamında, Kızıldeniz'de havadan ve denizden gelebilecek tehditlere karşı deniz ve seyrüsefer güvenliğinin sağlanması, ticari yük gemilerinin korunması gibi birtakım manevraların gerçekleştirildiğini kaydetti.

Abdulhafiz tatbikatın "Mısır Silahlı Kuvvetleri Genel Komutanlığının dost ülkelerin silahlı kuvvetleriyle eğitim seviyesini yükseltme ve karşılıklı deneyim alışverişinde bulunma planı" çerçevesinde düzenlendiğini ifade ederken, tatbikatın ne zaman yapıldığı ve süresine ilişkin bilgi vermedi.

SUUDİ ARABİSTAN İLE DE ORTAK TATBİKAT

Ayrıca Mısır ve Suudi Arabistan silahlı kuvvetlerinin de Suud topraklarında ortak tatbikat başlattığı açıklandı. "Tebük-5" adlı ortak askeri tatbikatta iki ülkeden özel askeri birimlerin katılım göstereceği kaydedildi. Açıklamada tatbikatın süresine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Öne Çıkanlar