Mısır'da tarihin en eski bira fabrikası bulundu

Mısır'da tarihin en eski bira fabrikası bulundu
Arkeologlar Mısır’da dünyanın en eski bira fabrikası keşfettiler. Antik Mısır şehri Abydos'ta binlerce litre bira üretebilecek 5100 yıllık bir bira fabrikası tespit edildiği açıklandı.

Mısır’da arkeologlar tarihin bilinen en eski bira fabrikasını tespit ettiğini açıkladılar. Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, antik Mısır şehri Abydos'ta binlerce litre bira üretebilecek 5 bin 100 yıllık bir bira fabrikası tespit edildiğini açıklandı.

NTV Türkçe'de yer alan habere göre, ABD’li ve Mısırlı arkeologlar tarafından tespit edilen fabrikanın M.Ö. 3100 yıllarında Kral Narmer döneminde inşa edildiği tahmin ediliyor.

22 bin 400 litre üretim kapasitesine sahip olduğu belirtilen bira fabrikasında, her biri tahıl ve su karışımlarını ısıtmak için kullanılan 40 kilden yapılma kap da tespit edildi.



Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, yeni keşfedilen bira fabrikasının Mısır turizmini canlandırmasını beklediğini açıklarken Mısır Coronavirus sebebiyle turizm anlamında zor günler yaşıyor.

2019’da Mısır’a 13,1 milyon turist gelirken bu sayı geçtiğimiz yıl Covid-19 etkisiyle 3,5 milyona kadar düşmüştü.

Öne Çıkanlar