Mısır: Türk dizilerini izlemeyin, Erdoğan Osmanlı'nın yeniden gelmesini istiyor

Mısır: Türk dizilerini izlemeyin, Erdoğan Osmanlı'nın yeniden gelmesini istiyor
Mısır'ın İslam hukuku resmi kurumu Daru'l İfta Fıkıh Konseyi, Diriliş Ertuğrul ve Kurtlar Vadisi'nin izlenmemesi uyarısını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek yaptı.

AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi arasındaki kriz derinleşerek devam ederken, Mısır'ın en üst İslam hukuku resmi kurumu Daru'l İfta Fıkıh Konseyi'ne bağlı Küresel Fetva Endeksi ile Dünya Çapında Fetva Daireleri Genel Sekreterliği, Türkiye'den yayın yapan Diriliş Ertuğrul ve Kurtlar Vadisi dizilerinin izlenmemesi uyarısı yaptı.

'ERDOĞAN BU EMELİNE ULAŞAMADI ULAŞAMAYACAK'

Küresel Fetva Endeksi'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada iki dizinin de Erdoğan'ın Osmanlı İmparatorluğunu geri getirme hayaline hizmet ettiğini, diziler yoluyla Arap ülkelerinde 'nüfuz' oluşturmayı amaçladığı vurgulandı:

"Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu'nun yeniden gelmesini istiyor. Ancak hiçbir zaman bu emeline ulaşmadı, ulaşmayacak. Amacına ulaşmak için ise siyasi, dini ve hatta kültür sanat alanında tüm gücünü kullanıyor. Bunun en büyük delili de Kurtlar Vadisi ve Diriliş Ertuğrul adlı Türk dizileridir. Erdoğan, daha önce bu dizi hakkında ‘Türkiye ve halkının gücünü hafife alanlara önemli bir cevap’ sözlerini kullanmıştı.

'ERDOĞAN ASKERİ OPERASYONLARINI İÇİN DİNİ SÖYLEME BAŞVURMAKTAN ÇEKİNMİYOR'

Tıpkı terör örgütleri gibi Türkiye Cumhurbaşkanı ile yandaşları da askeri operasyonlarına kılıf geçirmek için genelde dini söyleme, özelde fetvaya başvurmaktan çekinmiyor. Erdoğan ile yandaşları, kendilerinin dünya çapında Müslümanları desteklemekten sorumlu halifelik liderleri olduğu, onların zulüm ve adaletsizlikten kurtarıcıları oldukları fikrini uluslara ve halklara ihraç ederken aynı zamanda şeriatı hayata geçirmeye çalışıyor. Bu sömürgeci kampanyalarındaki asıl itkinin Erdoğan'ın maddi ve siyasi kazanç elde etmeye devam etmesi olduğunu gizlemeye çalışıyorlar. Erdoğan Ortadoğu'da hegemonya kurmak için elindeki bütün olası araçları kullanmak istiyor ve bunlar içinde en önemlisi de dini söylem ve fetva söylemi."

'İTKİ' NE ANLAMA GELİYOR?

Küresel Fetva Endeksi'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada yar alan 'itki' sözcüğü; 'Kişinin denetiminden çıkan ve bir kere başladıktan sonra kendiliğinden ve önlenemeyen, bastırılması olanaksız ani eylem anlamına gelirken, psikopat ya da paranoyak kişilerde, hipermanililerde, alkoliklerde ve eskiden kafa travması geçirmiş kişilerde daha sık görüldüğü belirtiliyor.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar