Mısırlı Siyaset Bilimci Fernaz Etiye: Türkiye uluslararası insan hakları sözleşmelerini ihlal ediyor

Mısırlı Siyaset Bilimci Fernaz Etiye: Türkiye uluslararası insan hakları sözleşmelerini ihlal ediyor
Mısırlı Siyaset Bilimci Etiye, Kürt kadınların mücadelesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye'deki iktidarın kadınlara yönelik konuşan Mısırlı Siyaset Bilimci Fernaz Etiye, Türkiyenin uuslararası sözleşmeleri ihlal ettiğini  belirterek, Kürt siyasetçilerin Türkiye'nin ilk hedefi olduğuna dikkat çekti.

Etiye, "Kürt halkının özgürlük ve barış mücadelesi asla bırakılmamalı. Kadınlar buna öncülük etmeye devam etmeli. Faşist Türk iktidarı ne kadar güçlü olsa da kadınlar bundan korkmamalı" ifadelerini kullandı. Leyla Güven'e karşı yapılan baskı ve sindirme politikalarına da değinen Etiye, "Bir parlamentere yaklaşım böyle iken cezaevindeki diğer insanlara yaklaşımı nasıl değerlendirmek gerekir? Türkiye’de muazzam bir baskı söz konusudur" dedi.

ANHA'da yer  alan habere göre; Türkiye'de yaşananların yanı sıra, Türkiye'nin Suriye ve Rojava'daki kadınlara yönelik işlenen suçlara da değinen Fernaz Etiye, "Türk devletinin kadınlara yönelik işlediği suçların örnekleri çok fazla. Onlarca kadın kaçırıldı ve katledildi. Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef’in katledilmesi, Kürt halkını susturmaya yönelik saldırılardan biriydi" dedi.

"Kürt kadınları Kürt mücadelesini sembolize ediyor" diyen Fernaz Etiye, insan hakları kuruluşlarının Kürt kadınlarının mücadelesine sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. 

 

Öne Çıkanlar