HDP heyeti, AB Dış İlişkiler Temsilcisi Borrell ile görüştü

HDP heyeti, AB Dış İlişkiler Temsilcisi Borrell ile görüştü
Sancar, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Borrell ile Brüksel’de yaptığı görüşmede, HDP’nin tüm barışçıl ve diplomatik çabalara destek olacağını belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüştü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partinin Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüleri Feleknas Uca ve Hişyar Özsoy ile Avrupa Temsilcisi Devriş Çimen’den oluşan heyet, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile Brüksel’de bir araya geldi.

SANCAR: BARIŞÇIL ÇABALARI DESTEKLİYORUZ

Ukrayna krizi nedeniyle yoğun diplomatik faaliyetlere ev sahipliği yapan Brüksel’de gerçekleştirilen görüşmede, Sancar Ukrayna’daki krizin aşılması için HDP’nin tüm barışçıl ve diplomatik çabalara desteğini ifade ederken, taraflara da sorunları diyalog ve müzakere ile çözme çağrısında bulundu.

Heyet, ayrıca Türkiye-AB ilişkileri, demokrasi ve Kürt meselesi, HDP’ye yönelik devam eden tutuklamalar ve kapatma davası, Türkiye-Avrupa Konseyi arasındaki ilişkiler, uygulanmayan AİHM kararları, Türkiye’de yaklaşan seçimler ve ittifak tartışmaları gibi pek çok konuda görüş alışverişinde bulundu. (MA)

Öne Çıkanlar