Mithat Sancar, Ahmet Türk ve Hamit Kılınçaslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Mithat Sancar, Ahmet Türk ve Hamit Kılınçaslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'a milletvekilleri de eşlik etti.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve milletvekilleri Nusret Maçin, Pero Dündar, Necdet İpekyüz, Sıddık Taş ve İmam Taşçıer'in de aralarında olduğu heyetle kimi temaslarda bulunmak üzere Mardin'e geldi. Mardin'de partililer ile ilk olarak bir araya gelen Sancar ve beraberindeki heyet ardından geçtiğimiz günlerde 3 yakınını kaybeden Kürt siyasetçi Ahmet Türk'e taziye ziyaretinde bulundu. Türk ile bir süre görüşen Sancar, genel gündeme dair de görüş alışverişinde bulundu.

Sancar ardından uzun zamandır Kürt siyasetinde yer alan Amak ailesini ziyaret etti. Geçtiğimiz gün 2 yakınını kaybeden Amak ailesine yaptığı ziyaretin ardından Sancar ve beraberindekiler Kızıltepe'ye geçti.

Ankara'da dün hayatını kaybeden Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye'nin (KDP-T) önde gelen isimlerinden ve Devrimci Doğu Kültür Ocakları (DDKO) kurucusu Hamit Kılınçaslan'ın (Hemîdê Smaîlaxa) taziyesine katıldı.

Dêrik (Ülkerköy) kırsal mahallesindeki taziyede Kılınçaslan'ın yakınları heyeti karşılarken, aileye başsağlığı dileyen heyet, okunan duaların ardından İpekyolu'nda dün yaşanan kazada hayatını kaybeden işçi Ferit Aslan'ın taziyesine katıldı.

Sancar ve beraberindeki heyet yarın da partililerin yanı sıra esnaf ziyaretleri ile programını sürdürecek. (MA)

Öne Çıkanlar