Mithat Sancar'dan 'HDP aday çıkaracak mı' sorusuna yanıt

Mithat Sancar'dan 'HDP aday çıkaracak mı' sorusuna yanıt
Sancar, 'HDP'nin önemli özelliği farklı kesimleri bir araya getirmesi. Demokrasi ve tartışma bizi bir arada kalmamızı sağlıyor' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Halk TV'de Suat Toktaş'ın sorularını yanıtladı.

''HDP aday çıkaracak mı?'' sorusuna yanıt veren Sancar, ''Bu sorunu en son sorulması gerek soru. Biz cumhurbaşkanlığının isimler üzerindek konuşulmaması gerektiğini söylüyoruz. Kişiler değil, ilkeler ve yöntemler. Aday çıkarmamız gerekecekse şimdi yaptığımız gibi yaparız. Bizim adayımızın kim olacağını halk buluşmaları ile demokrasi güçleri ile konuşarak tartışarak belirleriz. 

Üç sayfa, üç aylık buluşmalar ve bir aylık komisyon tartışmaları üzerine çıktı. HDP'nin önemli özelliği farklı kesimleri bir araya getirmesi. Demokrasi ve tartışma bizi bir arada kalmamızı sağlıyor. Eğer aday çıkarmamız gerekecekse, takip edeceğiz'' dedi.

Sancar ayrıca ''Çok net bir ifade beklemeyin, biz cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday fikrine açık olduğumuzu belirttik. Bunun içinde ilke ve yöntem üzerinde müzakere önerdik. Eğer bu ilke ve yöntemlerde ortaklaşamazsak bu olabilir ama bunu da ben şimdi söyleyemem'' ifadelerini kullandı.

KÜRT SORUNU TARTIŞMALARI

Sancar Kürt sorunu tartışmalarıyla ilgili "CHP böyle bir öneri attı ortaya, diğer partiler de farklı tonlarda olumlu görüş belirttiler. Gelsinler konuşalım. HDP önerilerini sunsun CHP'ye. İktidar olmaya gerek yok" dedi. 

Sancar, "Topluma gelecekte ne yapılacağını göstermek için şimdi oturalım Meclis'e birlikte sunalım. Hangi teklifleri, Meclis'in hangi yöntemleri kullanması gerektiğini birlikte belirleyelim diyoruz. Yoksa biz Meclis'e sunacağımız hazır tekliflere de önerilere de sahibiz" diye konuştu. 

Öne Çıkanlar