MKM'ye operasyon: 11 çalışan gözaltına alındı

MKM'ye operasyon: 11 çalışan gözaltına alındı
KHK ile kapatılan Mezopotamya Kültür Merkezi çalışanlarının evlerine baskın yapıldı.

HABER MERKEZİ - Mersin Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Mersin Şubesi çalışanlarının evlerine operasyon düzenlendi. Sabah saatlerinde baskın yapılan 13 adreste arama yapıldıktan sonra Arif Adalı, Seyhan Yıldırımlı, Gülistan Turan, Savaş Bozkurt, Adar Bozaner, Fatma Uslu, Mehmet Aykut, Selahattin Akın ve Cejna Saruhan gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Baskın sırasında evde bulunmayan Songül Dişbudak, gazeteci Şirin Çoban ve Adar Bozaner'in gözaltına alınmadığı öğrenildi. Öte yandan operasyon kapsamında İstanbul'da Hivda Gökel ve Siirt'te de Hebun Yüksekbağ, gözaltına alındı. Her iki MKM çalışanın da Mersin'e götürülmesi bekleniyor.

ADANA MERKEZLİ OPERASYONDA 29 GÖZALTI

Adana merkezli İstanbul, Diyarbakır, Adıyaman, Bursa ve Batman'da eş zamanlı yapılan operasyon kapsamında dünden bu yana gözaltına alınanların sayısı 29'a yükseldi. Gözaltına alınanlar Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyon kapsamında 60 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtilirken, gözaltıların 'PKK'nin üniversite ve gençlik yapılanmasında yer aldığı, örgüte finans sağladığı ve kuryelik yaptığı' gerekçesiyle yapıldığı ileri sürüldü.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Yöneticisi Özgün Aslan ile Fırat Yapıcı, Vedat Tosun, Nadiye Acer, Dicle Akdeniz, Kasım Doğan ve Süleyman Gasır adlı yurttaşlar.

ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

Mersin'de sabah saatlerinde Demirtaş Mahallesi'nde Özgürlükçü Demokrasi ve Welat gazetelerinin dağıtımını yapan Zinet Aşan, gözaltına alındı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Aşan hakkında 'yasaklı yayın bulundurmak' gerekçesiyle işlem yapıldığı öğrenildi. Aşan'ın üzerinde bulunan Kürtçe yayın yapan Welat gazetesinin 'yasaklı yayın' olarak değerlendirildiği belirtildi. Aşan'ın emniyetteki işlemleri ardından savcılığa çıkarılması bekleniyor. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar